Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
članak

Državni prvak: Tijesto za pizzu treba 'odmarati' barem 18 sati

Peći stavljajte tijesto, šalšu i mozzarelu. Ostale sastojke dodajte kad je pizza gotova. A umjesto origana, na kraju dodajte svježi bosiljak, kaže najbolji hrvatski pizza majstor

Komentari 70 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Od najstarijeg
  • Od najnovijeg
  • Avatar morello
    morello

    Meni je najteze kad idem tijesto “razvaljati” u onaj kockasti pleh za pečenje pa mi se povlači tijesto natrag i tak, onda uzmem sve fino pa zafitiljim kroz prozor

    9 Srijeda, 23.01.2019. u 13:27
    • Avatar Kuhano_jaje

      Kuhano_jaje: Narucis pizzu i ustedis zivce :)

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 13:48
    • Avatar morello

      morello: A znam al nekad bas hocu malo napravit, al isplativije je narucit

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 13:57
    • Avatar dillinger_1

      dillinger_1: ahahaha

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 14:02
    • Avatar jelacicplac

      jelacicplac: Meni najteže pada kad želim razvaljati ženu, a ona se povlači i povlači. Ja tada popizdim i zafrljačim ju kroz prozor s trećega kata. I tako sam do sada uništio četiri žene.

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 14:08
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Upisi tecaj za pizza majstora.

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 14:24
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Kuhnao jaje da ako ima dobra pizzerija, 90% pizza u Hrvatskoj su srot.

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 14:25
    • Avatar morello

      morello: Jelacic plac, ja svoju ni ne razvaljam, ja samo stavim na nju šalšu i bok

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 15:03
    • Avatar jelacicplac

      jelacicplac: morello: Kakvu šalšu, bijelu???

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 19:22
    • Default avatar - Ri Torpedo

      Ri Torpedo: Morello Zna se to desiti a možda si stavio manje vode pa ti je tijesto "žilavo" . zato kad tijesto razvučeš a ono se vrati, pusti ga još 20tak minuta da tako odstoji (razvaljano) na sobnoj temperaturi pa ga probaj ...prikaži još! opet razvući u oblik koji želiš. Možda ćeš morati to ponoviti još jednom. Znam,tlaka je ali tako to gre.

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 21:19
  • Avatar slavko7
    slavko7

    Ja sam u zivotu napravio najmanje 250.000 pizza .pa u nekim se stvarima ne slazemo..Kod mene su jeli najveci gurmani Zagreba i nikada nisam imao ni jednu primjedbu...Sto se tiče tijesta tu se se otprilike slazemo ..ja koristim 70 posto ...prikaži još! brasna tip gllat..kod nas u Austriji a 30 posto brasno tip 700 grifig ..dobro kaze da tijesto mora odlezati to je najbolje. U sos stavljam tj belati u dozama od 2 do 3 kile ..u dozi je samo paradaiz u svome sosu neslan...u dodacima za sos koristim sol,maslinovo ulje,biber,bijeli luk,i oregano koji direktno u sos stavljam (tako sam naucio od mog prvog sefa talijana )..i to dobro mikserom sve izmiksam....Dalje se neslazem da se gotovo sve stvari na pizzu stavljaju kada se pizza ispeče ..ma to je glupost..kako ces spek jesti na pici ako se nije ispekao ili gljive ...dalje kaze da koristi samo mozzarelu sir ...da to je toboze original ali je jako vodena i pizza bude ko čorba ..ja koristim sir za pizzu marke SCHERDINGER koji uopce nije jeftin a bolje se uklapa na pizzi od mozzarele ...eto moja neka razmisljanja ..pizze pecem samo u krusnoj peci...HOTEL ALPINA in Sankt Johann kod Salzburga ..pozzz

    22 Srijeda, 23.01.2019. u 13:39
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Kako napraviš tijesto?

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 14:29
    • Avatar Spaceguy

      Spaceguy: Volio bih probati tvoju pizzu, ovdje u Hannoveru su blago reci katastrofa.

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 14:37
    • Avatar Deleted user

      Deleted user: ..za mozzarelu si u pravu, ako se stavi odmah, otopi se previše pa ili nestane ili bude gumasta..kao i za brašno, glatkog pšeničnog ide najviše, a za odležavanje mislim da ne treba tako dugo.

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 14:56
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Jeo sam pizzu prije mjesec dana u Italiji. Ljudi pa naša pizza nema blage veze sa njihovom... Bolju pizzu od talijanske u životu nisam jeo

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 15:30
    • Default avatar - aleks71

      aleks71: Ma ocjenjivao ga kuhar koji ne zna gulaš napraviti a kamoli nesto drugo. Nikad u životu nije pice napravio

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 15:31
    • Default avatar - Garaffa

      Garaffa: Koji su to najveci gurmani u Zagrebu? Koje su kvalifikacije potrebne za gurmana?

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 16:04
    • Avatar Wrazica.

      Wrazica.: Slavko, svratim jedan dan. Pozz iz Salzburga ;)

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 16:07
    • Avatar VOLBEAT

      VOLBEAT: slažem se slavko... Nisam pizza majstor, ali pravim jako puno pizze doma, i nema šanse da se mozarella stavi odmah, nego pri kraju, tek-tako da se rastopi. Inače, mora se staviti kvalitetna mozzarella, jer one klasične jeftine su voda, i ...prikaži još! pizza ne valja, pa pravu mozzarellu treba i dobro platiti. Zato stavljam malo bolji sir, obično edamer, jer ima najmanje masti. Dakle, prvo se peče tijesto i pelata (domaća), pri kraju se dodava sve ostalo, a tek kad je gotovo ide bosiljak, rikula i sl. Na kraju i stavim pršut, kad je tanko narezan, jer se kod pečenja previše stvrdne... A kada se tijesto premjesi pred stavljanje na pleh - isključivo ošto brašno, jer mu ono daje hrskavost..

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 16:40
    • Default avatar - IcroAtiveI

      IcroAtiveI: Zasto vi iz vana citate nase vjesti???

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 17:20
    • Avatar Tihakucanica

      Tihakucanica: Slavko, molim te kolika je temperatura u krusnoj peci? Citala sam na vise mjesta da doma bez obzira kako radili nikad ne moze biti jednako dobra jer pecnica jednostavno ne moze doseci tu temperaturu a osobito ako se otvori da ...prikaži još! se pred kraj doda koji sadtojak(temp padne barem 15* kad izvadis i jos 15 kad otvoris da vratis a to je jako velika razlika. Tocno ili ne?

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 17:28
    • Avatar slavko7

      slavko7: ....koje glupo pitanje mama mia!

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 17:30
    • Avatar Tihakucanica

      Tihakucanica: Ne znas kolika je temp u krusnoj peci ili? Sto je glupo u tom pitanju? Poduci me

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 17:37
    • Default avatar - Nik Dubrovnik

      Nik Dubrovnik: Pizza se treba peći na oko 500 stupnjeva i naravno da ne moze u običnoj pećnici bit dobra kao iz krusne. Sto veća temperatura to bolje

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 17:42
    • Avatar Tihakucanica

      Tihakucanica: @Nik, puno hvala na odgovoru ma zato sam i pitala jer sam mislila da zaista govori tip koji radi to sto pise pa reko valja nauciti nesto od strucnjaka a kad tamo...😉, hvala👍 to sam i mislila

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 17:48
    • Avatar Spaceguy

      Spaceguy: Hocu tebe pitati za dopustenje sta cu citati?

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 17:50
    • Avatar VOLBEAT

      VOLBEAT: vi se ovdje svađate, a ja se nadao da ćemo razmijeniti svoja iskustva o pravljenju pizze doma na 275 stupnjava C... Ima lii tko neki savjet, sugestiju ?

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 21:25
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Evo jedino što sam ja primjetio da kecap nije svaki isti...kupujem posebni kecap za picu i okus je bolji...tijesto cca pola cm debljine i več mi se okus dosta popravio... to je moje iskustvo...jedino me zanima da li vi nešto ...prikaži još! posebno stavljate u tijesto??? Sad vidim da ima šećer sa okusom limuna ili sl. pa ću isprobati malo sa tim

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 21:35
    • Avatar VOLBEAT

      VOLBEAT: Kečap ?? Uh.... Ja isključivo umak od pomadora koji napravim na veliko i zaledim u "porcije". OK, ako nestane, onda kupljeni (najbolji mi je Combio iz Lidla). Tijesto...nema tu puno filozofije kod mene.. Cca 60% glatkog, ostalo oštro, zobeno, integralno...kvasac ...prikaži još! u prahu (jednostavnije), sol - od suhog, onda topla voda, malo mineralne, maslinovo ulje... Umijesiti, ali da prvo bude malo "mljeckavije", a onda dodavati postepeno brašno, dok ne postane "kako treba" (nikako obratno, tj. previše brašna, a manje tekućine, jer tijesto bude tvrdo... Ostaviti cca uru na toplom, premijesiti i ostaviti sat-dva u frižideru. Nakon toga, obavezno premijesiti oštrim brašnom prije stavljanja na masni papir, jer to daje hrskavost. Posuti pelatom i peći cca 5 min na 275 (max), izvaditi i pećnice, staviti sir i ostale sastojke (osim bosiljka, eventualno rikule...), i peći još cca 5 min i to je to. Kad izvadiš, stavim onda svježi bosiljak i sl. I ja uvijek stavim origano, bez obzira što gospodine govori, jeer mi bez toga ne valja pizza (origano ide po siru i ostalim sastojcima). Slažem se s gospodinom vezano za sastojke - ne smije se pretjehrati i stavljati svašta, jer je pizza pretrpana i ne valja. Osobno mi je najdraža pelata, prava mozzarella ili kvalitetni sir, cherry pomadore i svježi bosiljak... Iako mi ni "slavonska" nije mrska - feferoni, kulen, panceta...

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 21:52
    • Avatar VOLBEAT

      VOLBEAT: I da...nekoć sam čitao da ide i šećer (jer navodno potiče kvasac), a ja umjesto njega u toplu vodu razmutim malo domaćeg meda...

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 21:54
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Ko još stavlja med u picu ? :-) pa kaj ti je

      Odgovori Četvrtak, 24.01.2019. u 09:42
    • Avatar VOLBEAT

      VOLBEAT: nije med u pizzu, nego malo u toplu vodu s kojom se pravi tijesto, umjesto šećera. Naravno, može i bez toga...

      Odgovori Četvrtak, 24.01.2019. u 10:25
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: ahaaaa ;-)

      Odgovori Četvrtak, 24.01.2019. u 14:29
  • Avatar ninorasic
    ninorasic

    Sine vidim na oči da to nije dobra pizza

    2 Srijeda, 23.01.2019. u 14:01
  • Default avatar - provokator_
    provokator_

    To ja dragoj govorim svaku večer u krevetu kad me gnjavi.

    Srijeda, 23.01.2019. u 13:16
  • Avatar MateCro
    MateCro

    Ah, sad mi se jede pizza 😁😝

    Srijeda, 23.01.2019. u 13:43
  • Avatar gara22 dojebić PATURAK WITCH
    gara22 dojebić PATURAK WITCH

    Volim pojesti komad prave pizze tko zna napraviti

    6 Srijeda, 23.01.2019. u 14:23
  • Avatar freundin
    freundin

    Jedan talijanksi pizza majstor je rekao da pece pizzu 30 sekundi u krusnoj peci i to je jako bitan dio jer dizano tijesto sto se krace pece na visokoj temperaturi mekse je. Ja ju pecem na najjacoj vatri u pecinici ...prikaži još! s ventilatorom tek cetiri do pet min, ne duze i bude mekana ko putar.

    11 Srijeda, 23.01.2019. u 13:41
    • Avatar Deleted user

      Deleted user: tako i ja.

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 14:57
    • Avatar Tihakucanica

      Tihakucanica: Mekano kao putar u smislu da nije hrskavo (ne prepeceno!) tijesto?

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 17:29
    • Avatar Deleted user

      Deleted user: @Tiha, moja bude takva, hrskava izvana, mekana unutra, ne volim kada je prehrskava, presuha.

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 18:22
    • Avatar freundin

      freundin: ali ima jedna pekara gdje znam uzeti tijesto za pizzu koje i kad je pecenije je preukusno, nemam pojma kako rade to tijesto ali ja koja godinama radim tijesto ne mogu napraviti tako dobro

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 21:23
    • Avatar Deleted user

      Deleted user: imaju aditive svi koje mi doma nemamo, eto kako..ja doma napravim ok pizzu jer pečem u pećnici na vrući zrak koja uvijek peče jače za 30- ak stupnjeva od običnih grijača..zagrijem je i u zagrijanu ubacim pizzu, isto kako si ti napisala.

      Odgovori Srijeda, 23.01.2019. u 22:52
    • Avatar freundin

      freundin: pa da pumpink to je istina, tko zna kakve aditive stavljaju

      Odgovori Subota, 26.01.2019. u 16:16
    • Avatar Deleted user

      Deleted user: nego kako..ali to se ne govori.

      Odgovori Subota, 26.01.2019. u 16:17
    • Avatar Deleted user

      Deleted user: nama pizza nije neki rastur od jela ali tu i tamo napravim..a onu vani nema šanse da mogu pojesti, makar i malu..meni je to previše..ovako komadić doma za gušt...

      Odgovori Subota, 26.01.2019. u 16:18
    • Avatar freundin

      freundin: i to tijesto moze i sedam dana stajati u donjem frizideru i bude dobro

      Odgovori Subota, 26.01.2019. u 16:18
    • Avatar freundin

      freundin: ja ti doma radim svasta od tog tijesta: pancerote, hrenovke u tijestu, popriguse (pecene u ulju), male kruscice prazne ili sa mladim sirom unutri i tako kako se sjetim necega

      Odgovori Nedjelja, 27.01.2019. u 12:15
    • Avatar Deleted user

      Deleted user: svašta se može doma napraviti, naravno ako se hoće, svaka čast :)

      Odgovori Ponedjeljak, 28.01.2019. u 11:57
  • Avatar Roy Ban
    Roy Ban

    Dobra pečenjara.....

    Srijeda, 23.01.2019. u 13:20
  • Avatar klle@
    klle@

    Provjeriti ću ja ove godine jel to baš tak.

    Srijeda, 23.01.2019. u 13:39
  • Avatar mily
    mily

    jela sam pizzu u Pizzeriji Buffalo, odlična je. Vodnjan mi nije baš ,,pod nosom,, ali ne i toliko daleko da ne bi navratila ponovo:))

    Srijeda, 23.01.2019. u 14:03
  • Default avatar - miro76
    miro76

    na 1kg brašna 1 gram kvasca. Kocka svježeg kvasca ima 40 grama.

    Četvrtak, 24.01.2019. u 08:20
  • Default avatar - aleks71
    aleks71

    Glupost najveca a zna se ko mu je bio u žiriju npr Miroslav dolovcak koji nema pojma o pici i tijestu nego skida sa interneta recepte za kuhanje cak. A ako stavljas 1l vode na 1kg brasna volio bih vidjeti ...prikaži još! kako ces tu picu napraviti to je juha a ne tijesto

    Srijeda, 23.01.2019. u 15:25
  • Default avatar - DadoJuricev
    DadoJuricev

    daj molim te na kil tista gram kvasa nisi normalan...

    Srijeda, 23.01.2019. u 14:12
  • Avatar miholjac
    miholjac

    Ono sto sam siguran je to da drzavni prvak ne pravi najbolju pizzu tj da ima puno boljih pizza majstora !

    Nedjelja, 02.06.2019. u 23:57
  • Avatar Fotomorgana
    Fotomorgana

    Stari moj pizza bez oregana ko selo bez crkve ...ostali sastojci kada je je pizza gotova..koji ostali sastojci ? Travu ne jedem pogotovo ne na pizzi da bih ju naknadno nabacao na pečeno tijesto .Sve je naravno stvar ukusa ali ...prikaži još! ja sam pizze počeo tamaniti po Purgerima ,Antonijima ,Dvojkama ,Zagrebima, Kamenitim 80- tih tako da mi je pizza kriterij jako visoko ostao . Kada sam vidio da pekari počinju nekakva tijesta premazana sa sirom i nekakvim izmišljotinama tipa " šunka za pizzu" raditi i to zvati pizza znao sam da sve to ide u 3pm a na žalost tu gužvu masovno iskorištavaju svakave dostava pizzerije i slične trovačnice . Nažalost danas se jako rijetko nađe dobra i kvalitetna pizza tako majstore svaka čast na uspijehu ali bez oregana ti ne mogu prihvatiti da radiš najbolju pizzu u državi .

    Ponedjeljak, 04.03.2019. u 23:49
  • Avatar *Filomena*
    *Filomena*

    pečem doma pizzu, tijesto radim sa glatko i oštro brašno i obavezno naribam 2 režnja češnjaka... ostavim zamotano u prozirnu foliju preko noć u hladnjaku.. neke dodatke dodam pri kaju pečenja i zapečem ...i

    3 Srijeda, 23.01.2019. u 15:26
  • Default avatar - Deleted user
    Deleted user

    Pizza ocigledno nije dobra

    Srijeda, 23.01.2019. u 14:23
  • Ne slažeš se? Komentiraj!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.
Message