Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Dva trika iz 1942. godine za savršeno kuhana jaja: Velika većina ljudi ih kuha pogrešno

Dva trika iz 1942. godine za savršeno kuhana jaja: Velika većina ljudi ih kuha pogrešno

U trenutku kad ubacite jaje u kipuću vodu, žumanjak ostaje sirov, a bjelanjak se odmah skuha. Cilj je kuhati sve sastavnice jaja u isto vrijeme na jednak način, govorila je Mary Frances Kennedy Fisher

VIDEO

Mary Frances Kennedy Fisher, kulinarska stručnjakinja iz SAD-a, oduvijek je smatrala da je izraz 'skuhati jaja' netočan te da se tajna uspješne pripreme ovog jela krije u činjenici da se ono zapravo ne kuha.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Jaja 01:11

- U trenutku kad ubacite jaje u kipuću vodu, žumanjak ostaje sirov, a bjelanjak se odmah skuha. Cilj je kuhati sve sastavnice jaja u isto vrijeme na jednak način - govorila je Mary koja je preminula 1992. godine, no njezine knjige i danas izazivaju velik interes. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Najlakši' način spremanja jaja - trik koji ne uključuje ni pribor
'Najlakši' način spremanja jaja - trik koji ne uključuje ni pribor

Tako su izdavači prije par godina pripremili reizdanje njezine knjige 'How To Cook A Wolf' iz 1942. godine, a ondje govori o metodama koje koristimo prilikom kuhanja jaja i zašto su pogrešne.

Po njoj postoje dvije alternative koje postižu najbolje rezultate:

1. 'Jaje prelijte hladnom vodom prije stavljanja u vruću'

Kako biste spriječili pucanje ljuske, predlaže da jaje najprije prelijete hladnom vodom, a tek ga zatim stavite u kipuću vodu. Ostavite ga na laganoj vatri koliko želite, a Fisher napominje kako će se na taj način skuhati jednako brzo kao i kad voda krčka, no bit će bolje kuhano.

2. 'Uronite jaje u hladnu vodu pa je brzo zagrijte'

Za drugu metodu predlaže da u malom loncu uronite jaje u hladnu vodu koju potom brzo zagrijete, a čim provrije jaje je gotovo i spremno za konzumaciju. Poslije je ipak priznala da postoji i nedostatak, jer je teže očistiti ljusku s jaja ako koristite njezine metode.

Nije svejedno kako u hladnjak slažete hranu: 'Jaja i mlijeko se ne smiju držati u vratima'
Nije svejedno kako u hladnjak slažete hranu: 'Jaja i mlijeko se ne smiju držati u vratima'

Osim toga, jaja su na taj način meko kuhana, a zbog zdravstvene sigurnosti danas svi stručnjaci preporučuju jaja tvrdo kuhati, pogotovo maloj djeci, prenio je Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO: RAZDVOJITE JAJA SA SAMO DVA PRSTA

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam