Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Edita Misirić: Malo je žena koje poput mene vole nogomet!

Edita Misirić: Malo je žena koje poput mene vole nogomet!
3

Voditeljica i novinarka RTL televizije Edita Misirić (34) samo izgleda kao krhka plavuša, jer njezina priča dokazuje suprotno, a velika je obožavateljica nogometa

VIDEO

Iako je hrvatska reprezentacija ispala sa Svjetskog prvenstva, a nogometna groznica u Hrvata jenjala, bivša sportska novinarka, danas voditeljica “Exkluziv Tabloida” Edita Misirić (34) i dalje prati svaku utakmicu.

- Meni nogomet nije samo igra. Svaka utakmica, svaki igrač ima svoju priču. Rado sam pogledala utakmicu SAD - Njemačka jer je izbornik SAD-a nekadašnji njemački reprezentativac i fantastičan igrač. Sada je igrao protiv svoje domovine a u prijašnjim se utakmicama pokazao kao naturalizirani Amerikanac - govori Edita. Ispadanje hrvatske reprezentacije pamtit će, kaže, po jakoj zubobolji koja je počela nakon gubitka od Meksika i popustila tek tri dana poslije. Sport je, dodaje, još od osnovne škole vrlo važan dio njezina života.

- Trenirala sam rukomet. Svatko se tada nečim bavio pa i ja rukometom. No u obitelji smo uvijek gledali nogomet. I mama i moj stariji brat ludi su za nogometom. Mama je godinama bila sponzor jednoj malonogometnoj ekipi. Gledali smo njihove utakmice, između moje devete i 18. godine. Nakon što bi momci odigrali, slušala bih njihove priče i istinski uživala - govori.  

Zato i ističe kako nogomet nije zanimljiv samo zbog igre. Obradovala se Ronaldu koji je na teren istrčao s iscrtanom frizurom. Svi su, govori, mislili da je to stvar mode, a zapravo se solidarizirao s djetetom kojemu je platio operaciju glave. U godinama kada je gutala razne priče s nogometnih terena, upisala je jezičnu gimnaziju, uvjerena da će studirati engleski i njemački jezik. Obožavala je njemački i mislila da će biti turistički vodič, prevoditeljica. Ipak, u srednjoj školi počela se intenzivnije zanimati i za sport pa je upisala fakultet političkih znanosti smjer novinarstvo. Da jednom postane sportski novinar. - To jednom, došlo je i prije nego sam se nadala. Čim sam upisala studij počela sam raditi u jednim dnevnim novinama.  S tek 18 godina bila sam najmlađi reporter na Europskom prvenstvu u plivanju u Antwerpenu. Tada mi je bilo normalno, tek sada vidim koliko je to bilo važno - kaže. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obitelj je, dodaje, uvijek pratila što radi. Mama se ponosila svime što je radila ponavljajući pritom: “Sve je to lijepo, ali želim vidjeti diplomu”. 

- Dočekala ju je dosta kasno, otezala sam s time. Kad sam dobila stalni posao, tek onda sam razvukla. No dočekala ju je, diplomirala sam – kaže.

Odlaskom iz tiskanih medija još je neko vrijeme pratila sport, a onda se našla u reportažama, pozadinskim, neobičnim, rubnim pričama. Jedna od najdražih priča joj je intervju s dvije prostitutke u jednom berlinskom bordelu. Najponosnija je na četiri priloga iz Dominikanske Republike gdje je napravila priču o borbi pijetlova. Napisala je i putopis o životu tamo, reportažu o manufakturi cigara te priču o dva vodoo vrača. Pamti i svoj strah kad je u cirkusu na nju legao krokodil. 

- Dobili su me na prevaru. Razgovarala sam sa svakim izvođačem u cirkusu pojedinačno, a htjeli smo snimiti i dio predstave. Tonac me je uvalio da uđem nasred cirkuske arene. Pitala sam što treba i rekli su - leći. Potom sam, odozdola, vidjela da iz jedne kutije izlazi krokodil. Teško se taj osjećaj može opisati, ali nikad više ne bih to ponovila. Bojala sam se i čula tonca kako šapuće: ‘Nemoj nas sada sramotiti. Snimam!’. Krokodil je legao na mene, a krotitelj otišao. Publika plješće, ja umirem od straha, a krokodil i dalje leži na meni. Mislila sam da je prošla cijela vječnost prije nego se krotitelj vratio i  potapšao ga. I dok radi priče zbog kojih bi i neki muški kolege petama dali vjetra, privatno, kaže, nema ni malo avanturističkog duha. 

- Volim mir, tišinu, uvući se među svoja četiri zida, svoje društvo. Kad nađem slobodnog vremena, ili sam na kavi s prijateljicama ili kod kuće gledam filmove, čitam - kaže Edita. Smješka se na spomen dečka Javora s kojim je u vezi više od godinu dana. Kondicijski je trener i naučio ju je redovito vježbati. Svakodnevne sportske aktivnosti polako postaju i pravilo kojim voditeljica održava vitku liniju. 

- Ulazim u godine kada se više ne mogu pozivati na metabolizam, dobre gene, takvo što više ne drži vodu. Trebam raditi na sebi, održavati i figuru i kondiciju. Pokušavam biti umjerena u jelu, mada donedavno na to nisam trebala paziti. Sada mi to više i nije samo stvar izgleda, jednostavno sam uvidjela da nije dobro jesti isključivo tjesteninu i umake, slatko ili sendviče. To si više ne želim dopustiti, postala sam svjesnija zdravlja i brinem se o njemu - priznaje. Kuhanje ipak prepušta Javoru jer je, smije se, za štednjakom odličan. Kad izađu, ne smetaju mu pogledi koje prolaznici upućuju njegovoj djevojci. 

- Nije da me vuku za rukav. Primijete me i to je sve. Ljudi danas imaju previše svojih briga - kaže Edita o svojoj popularnosti. Nema želja okušati se u nečemu novome. Glumački izlet u sapunice nije joj, kaže, izazov. U budućnosti se vidi kako i dalje radi posao u koji je zaljubljena već 15 godina. Želi zauvijek ostati u novinarstvu, manje joj je važno u kojoj redakciji radi. Iako vodi showbizz emisiju, zvijezde je nisu zarazile njihovim načinom života. Cipele od tri tisuće kuna, nikad dva puta ista haljina, nisu imperativi u njezinom životu. 

- Jesam lice s malih ekrana koje svaki dan ulazi ljudima u dom, ali to mi je posao, nikako stil života. Trudim se u poslu dati najbolje od sebe, ali moj privatni život se ne mijenja. Imam iste prijatelje, iste zanimacije - kaže. Vikende voli provoditi u trenirci i tenisicama, a u takvom će, sportskom izdanju godišnji odmor provesti na Visu. Pamti prošlogodišnji odmor na Žirju. Napunila je baterije na tom otoku sa samo  nekoliko konoba, jednim kafićem i jednim dućanom. Plaže su, kaže, izdvojene, nema gužvi i to joj je pravi odmor. I ovo ljeto s Javorom želi ispijati kavu u jedinom kafiću, jesti kad joj se jede, raditi što joj padne na pamet. A možda joj se baš u toj idili i ostvari želja o majčinstvu. 

- Vidim se kao majku, voljela bih i to iskusiti, ali nemam snova o tome koliko ću djece imati i kada. Kad dođe, dobro dođe – kaže voditeljica.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje