Lifestyle

Komentari 28

Evo kako do lijepe i muževne brade bez problema s kožom: Što nabaviti, kako ju održavati

Evo kako do lijepe i muževne brade bez problema s kožom: Što nabaviti, kako ju održavati

Za njegu trebate sredstvo za piling, šampon za pranje lica u skladu s tipom kože, odgovarajući tonik i hidratantnu kremu. Češljajte je i čistite svakodnevno da izbjegnete probleme s kožom

Za uzgoj lijepe i muževne brade potrebno je vremena i strpljenja. Potrebno ju je češljati baš svaki dan, kako se dlake ne bi zapetljale, te lagano masirati lice za vrijeme pranja, kako biste spriječili zatvaranje pora i zadržavanje prljavštine u porama kože ispod brade. Povremeno možete napraviti i piling kože, da skinete mrtve stanice kože s lica ispod brade.

POGLEDAJTE VIDEO: Smrznuo se dok je bio izvan kuće

Šampon za pranje lica mora biti prilagođen tipu kože, ovisno o tome je li riječ o masnoj ili suhoj, osjetljivoj koži. Lagano umasirajte šampon u bradu. Najbolji rezultat postići ćete ako lice masirate i ispirete mlakom vodom, te vodite računa da na kraju u potpunosti isperete šampon iz brade. Potom očistite kožu lica te posebno ispod brade tonikom. Važno je da to bude nekomedogeno sredstvo, što znači da ne pogoduje stvaranju akni.

U slučaju da se ispod brade razvije seboreični dermatitis (crvenilo kože), obavezno nabavite sredstvo za pranje lica s ketokonazolom, koje će spriječiti razvoj gljivica  i ublažiti crvenilo. Koristite ga dok problemi ne prođu, pa nastavite sa šamponom za osjetljivu kožu.

Nakon svakog pranja lice treba namazati hidratantnom kremom. Ne pretjerujte s količinom kreme i dobro ju umasirajte u područje ispod brade, kako ne bi ostali masni 'otočići' na licu.

Naravno, svakih nekoliko dana škaricama trebate pošišati vrhove dlaka koji strše iz brade, da bi izgledala uredno. 

Najčitaniji članci