Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Evo kako naribati sir za pizzu bez nereda i ribanja noktiju

Sir ćete lakše naribati ako ribež postavite vodoravno na kuhinjski pult i ribate ga tako, jer se tada neće rasipati po kuhinji i podu, a manja je vjerojatnost i da ćete naribati - nokte

Foto: Dreamstime
2 komentara

Većina nas obožava posuti malo ribanog sira po krumpiru, ili povrću koje smo zapekli u pećnici. Trebamo ga pogotovo kad pripremamo pizzu. No, teško je naći čovjeka koji voli ribati sir: Pola toga što naribamo zalijepi se za rupice ribeža, oni sitniji komadi razlete se po cijelom kuhinjskom pultu, pa i po podu, zalijepe se kad stanete na njih, prsti nam ostanu ljepljivi, a pranje ribeža od sira koji se zalijepio je teška muka. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Stvar je u tome da ste vjerojatno cijeli život sir ribali tako da ribež postavljate 'krivo', odnosno niste razmišljali o tome da bi mogao postojati puno jednostavniji i efikasniji način za ribanje sira. Evo trika koji može riješiti problem: pokušajte izribati sir tako da ribež okrenete vodoravno, odnosno položite vodoravno na kuhinjski pult, s rupicama za ribanje sira na vrhu. 

Tako ćete komad sira moći povlačiti po ribežu u vodoravnim pokretima, a naribani sir padat će unutar ribeža. Kad ga naribate tako da se ribež napuni, samo ga pažljivo preokrenite u zdjelu.

Foto: Dreamstime

Tako ćete spriječiti da se mrvice sira rasipaju oko zdjele dok ribate, a riješit ćete još jedan važan problem: Dok ribate vertikalno, uvijek postoji rizik da ćete izribati i nokte, dok kod horizontalnog ribanja imate više kontrole nad komadom koji ribate i lakše je to izbjeći.  

U ovom slučaju, preostaje vam samo izazov čišćenja ribeža, u čemu si možete pomoći tako da na njemu 'izribate' polovicu limuna, savjetuju na portalu Kitchn. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message