Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Evo što sve možete napraviti s kartonskim tubama koje ostanu od WC papira, šteta ih je baciti

Evo što sve možete napraviti s kartonskim tubama koje ostanu od WC papira, šteta ih je baciti

Ako volite da se ptičice zadržavaju u vašem vrtu i da lakše prežive zimu, od rola papira možete napraviti jednostavne hranilice za njih. Jednostavno ih premažite s malo kikiriki maslaca i uvaljajte u ptičju hranu

VIDEO

Ako je i u vašoj kući jedini povod za svađu to što nitko ne baca role od toaletnog papira u smeće, već vas ona iskorištena uvijek dočeka na umivaoniku, vrijeme je da obustavite svađe i bacite se na - recikliranje.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi s wc papirom koji olakšavaju život

Pokretanje videa...

00:28

Točnije, postavite u wc-u posebno kantu u koju ukućani mogu bacati role na kojima više nema papira, a onda se svi zajedno možete baciti na 'uradi sam' aktivnost i bez dodanih troškova izraditi razne korisne sitnice. 

Tako na portalu mum's grapevine predlažu nekoliko ideja koje možete realizirati s klincima, a donosimo i nekoliko prijedloga s portala Home hacks.

1. Etui za spajalice ili sitne darove 

Uz malo truda i vodene bojice ili ukrasni papir, relativno lako ćete napraviti zgodne etuije za pohranu spajalica, pribadača i sličnog sitnog materijala, ili za sitne darove. Ako farbate role bojama, vodite računa da se nakon toga dobro osuše. Možda ih je lakše oblijepiti šarenim papirom za zamatanje, pa ćete tako dobiti lijepe ukrasne kutijice za poklone. 

2. Cvjetni ukras na zidu

Narežite rolu wc papira na kolutove, pa od njih možete oblikovati latice i lijepiti ih u obliku cvijeta, koji može biti zgodna dekoracija na zidu. Štoviše, ako u središte tog cvijeta postavite malo ogledalo, to može biti sjajan ukras u predsoblju. 

3. Hranilica za ptice

Ako volite da se ptičice zadržavaju u vašem vrtu i da lakše prežive zimu, od rola papira možete napraviti jednostavne hranilice za njih. Jednostavno ih premažite s malo kikiriki maslaca i uvaljajte u ptičju hranu. Zrnca će se zalijepiti na rolu, kroz koju možete provući špagu, vezati je, pa objesiti na granu. 

4. Kantice za sadnju

Ako želite posaditi neke biljke u domu za kasnije presađivanje u vrt, iskoristite role wc papira kao posudice za sadnju. Jednostavno, posložite ih okomito na tacni, u svaku uspite zemlju i u tu zemlju zabodite sjeme. Zalijevajte redovito s bočicom koja ima prskalicu, kako ih ne biste zalijevali, nego samo vlažili. Kad budete presađivali biljke, možete ih zajedno s rolom premjestiti u zemlju. 

5. Organizator za kablove i žice 

Ako želite sakriti žice od punjača različitih uređaja i spriječiti da se zapetljaju, provucite ih kroz rolu wc papira i tako uključite. Jedna je mogućnost da na jednoj strani role napravite rezove nožićem, pa svaku žicu zataknete u poseban utor, kako bi se spriječilo petljanje. S druge strane, u rolu možete zavući namotani kabel od uređaja koji ne koristite i tako spremiti u ladicu, da se kablovi  ne pomiješaju. 

6. Spremnici za kistove i boje

Imate li u kući malog umjetnika, ili i sami volite slikati, od roli toaletnog papira možete izraditi sjajan stalak za boje i kistove. Treba vam jedan veći podložak na koji ćete zalijepiti više rola, pa u njih rasporediti slikarski pribor. Slično rješenje pogodno je i za pribor za šivanje, ili pletenje, ili neki sličan ručni rad. 

7. Kazalište lutaka 

Uz malo mašte i pribora od roli toalet papira možete izraditi lutke s različitim likovima, kao osnovu za kazalište lutaka koje će poslužiti klincima za igru tijekom dosadnih večeri. 

8. Garaža za autiće, ili spremište za nakit

Ako ne znate kud bi s dječjim autićima, ovo je zgodno rješenje: U jednu paletu poslažite potrošene role papira, pa u svaku 'parkirajte' po jedan autić od vaših klinaca. Tako će im biti pri ruci kad se požele igrati, a vjerojatno će ih rado pospremiti u 'garažu' kad igra završi. Slično rješenje zgodno je za pohranu nakita i šminke vaše tinejdžerice, jer se može postaviti i kao polica na zidu. 

9. Organizator za šalove ili čarape u ladici 

U jednoj ladici ili polici ormara poslažite role wc papira jednu na drugu, pa u njih možete spremiti smotane šalove ili čarape. Tako ćete ih lakše pronaći i sačuvati od toga da se zapetljaju. 

10. Igračka za kućnog ljubimca 

Svi znamo da mace obožavaju igračke koje šuškaju, pa od role wc papira možete napraviti sjajnu igračku za njih. Pričvrstite krajeve, pa u nju ubacite nekoliko poslastica i bacite ju maci da se igra. Gurat će ju po podu dok ju ne otvori i ne izvuče hranu i tako se zabavljati. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...