Lifestyle

Komentari 64

Evo zašto je aluminijska folija s jedne strane sjajna, s druge ne

Evo zašto je aluminijska folija s jedne strane sjajna, s druge ne

Sve aluminijske folije izgledaju isto - jedna strana im je vrlo sjajna i ispolirana, dok druga nije. To je rezultat procesa proizvodnje, a saznali smo i utječe li to na način spremanja hrane

Aluminijske folije koriste se za zamatanje hrane, održavanje njihove topline, zadržavanje topline zidova i općenito su odlično rješenje u milijun kućanskih situacija. 

No one su s jedne strane sjajne, dok je druga strana mat. Utječe li to na njihov učinak prilikom korištenja?

Ova razlika nastaje zbog procesa proizvodnje. To znači da u finalnom procesu, dva sloja folije prolaze kroz valjak u isto vrijeme. Strana koja dolazi u dodir s visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna. Druga strana, koja ne bude u kontaktu s tim valjkom, izlazi mat, piše MSN. 

Što se tiče prehrane i kućanstva, nema veze na koju stranu ćete je okrenuti. Iako neki proizvođači neljepljivih aluminijskih folija ističu da hrana polegnuta na mat stranu i omotana njome na taj način pruža maksimalnu učinkovitost. 

U većini slučajeva, bez obzira na koju stranu je stavili, aluminijska folija će osigurati jednako dobar posao i kod zamrzavanja i kod spremanja hrane. 

10 trikova s aluminijskom folijom koji će vam uvijek biti od koristi

Pročitajte i:

Koristite li zagrijanu aluminijsku foliju u kuhinji? Više nećete, opasna je 

Aluminijska folija štiti hranu na roštilju od kancerogenih tvari

Najčitaniji članci