Lifestyle

Komentari 0

Famozni najveći lift na svijetu smješten u Parku nalik Avataru

Famozni najveći lift na svijetu smješten u Parku nalik Avataru

Zbog nedavno objavljenih fotografija iz nadolazećeg filma 'Avatar 2' i vijesti da je 'Avatar 3' skoro pri kraju sa snimanjem, prisjetite se nacionalnog parka za koji se vjeruje da je nadahnuo krajolik iz filma

Nacionalni park Zhangjiajie, šuma u kineskom Hunanu, poznat je po svojim visokim krškim formacijama nalik stupovima i ima veliku sličnost s plutajućim krajolikom izvanzemaljskog svijeta Pandora iz filma Avatar.

Jedan od najboljih načina da doživite ovo područje je vožnja najvišim vanjskim dizalom na svijetu. Stakleno dizalo Bailong sagrađeno je sa strane litice u nacionalnom parku i nudi zadivljujući pogled na krške formacije. Visoko je 326 metara.

POGLEDAJTE VIDEO (savjeti za planinarenje);

Dizalo Bailong sastoji se od tri kabine od kojih svaka može primiti čak 46 posjetitelja u manje od dvije minute po putovanju.
Služi kao jednostavan ulaz u neke od glavnih atrakcija parka.

Dizalo je dovršeno 2002. godine, ali nije odmah postalo slavno. Lokalni stručnjaci i znanstvenici su u početku kritizirali projekt, rekavši da je izgradnja dizala, koja je započela 1999. godine, oštetila prirodni krajolik.

Zbog raznih rasprava i zabrinutosti o sigurnosti, lift nije radio tri mjeseca nakon što je otvoren,  Raspravljalo se i o rušenju, ali dizalo je na kraju ponovno otvoreno 10 mjeseci kasnije.

Nekih 18 godina nakon otvorenja, dizalo Bailong i dalje je jedna od najzanimljivijih atrakcija u parku, piše CNN.

Najčitaniji članci