Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Farmerski štih: Top 8 ideja za kombinaciju starog i modernog

Farmerski štih: Top 8 ideja za kombinaciju starog i modernog
1

Svi ljubitelji eksperimentiranja u dizajnu interijera mogu nastaviti eksperimentirati u kombiniraju starog namještaja s novim. Stapanje starog i novog postaje novi trend u dizajnu interijera.

VIDEO

Sve popularnije postaje kombiniranje starog i novog namještaja u jednu jedinstvenu cjelinu. Kombiniranje starog i novog otvara mogućnost kupovini starih, second hand predmeta ili komada namještaja, koje ćete savršeno kombinirati s modernim komadima namještaja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:37

Farmerski štih, kakav njeguje popularna Joanna Gaines, podrazumijeva korištenje starih komada namještaja, koji se mogu i ne moraju obnoviti te poneki komad modernog. Rezultat je savršeno šarmantan i topao ugođaj koji podsjeća na neka stara vremena, a istovremeno daje dojam da sve moderno.

Donosimo 8 ideja kako možete kombinirati staro i novo:

1. Rustikalni hodnik

Ukoliko ne znate kako biste uredili vaš hodnik, a ne želite da bude pretrpan ormarima za odjeću i obuću već želite nešto minimalistički ovo je idealan primjer kako bi vaš hodnik trebao izgledati. Drveni namještaj ukombiniran s modernim detaljima poput čupavog tepiha i staklenih vaza za cvijeće dat će vašem hodniku dašak glamura.

Drvo u vaš dom unosi toplinu i udobnost. Visoki drveni stol s tanjim metalnim nogicama idealan je za hodnik jer na njega možete poslagati ostale dekoracije koje će vizualno hodnik učiniti višim, poput knjiga poredanih od veće do najmanje, staklene vaze s jednostavnim cvijećem i stolnom svjetiljkom. Iznad stola fantastično bi se uklopilo okruglo ili kockasto zrcalo sa zanimljivim detaljem.

Savjeti za harmonizaciju doma - stvari koje u kući treba imati
Savjeti za harmonizaciju doma - stvari koje u kući treba imati

2. 'Zeleni' dnevni boravak

Svi ljubitelji rustikalnog uređenja interijera žude za prisutnošću prirode u interijeru. Zelenilo, kroz primjenu sobnog bilja i svijetlih zidova, daje interijerima prirodan i svjež izgled. Uz to, zelenilo uvijek bolje izgleda ako je na drvenim policama. Ukoliko imate u domu svijetli dvosjed, trosjed ili kutnu garnituru istaknite ju uz pomoć dekorativnih jastuka različitih boja ili primjerice ukombinirajte boju polica s bojom jastuka. Biljke u dnevnom boravku utjecat će na vaše raspoloženje i energiju.

3. Veliko zrcalo

Velika ogledala postala su apsolutni hit u svijetu interijera. Duga i velika ogledala sa zanimljivim rubnim okvirom odlično će se uklopiti u spavaće sobe ili dnevne boravke. Ako vašoj spavaćoj sobi fali detalja u prazni kut sobe dodajte ogledalo koje ne trebate objesiti na zid i pored njega stavite biljku, a ispred njega manji tepih zanimljive teksture. Ako nemate prazan kut u sobi gdje možete nasloniti ogledalo onda probajte objesiti okruglo ogledalo iznad kreveta što dodatno popunjuje sobu.

4. Stare ljestve pretvorite u fenomenalne police

Sigurno negdje u kući ili oko kuće imate stare ljestve koje samo čekaju da ih izvadite i preuredite. Stare ljestve pofarbajte ili prelakirajte, ovisno koje su boje. Prislonite ih na zid u dnevnom boravku, hodniku ili spavaćoj sobi. Super će se uklopiti u bilo koji prazni dio kuće. Na ljestve možete poslagati okvire s fotografijama, deke ili druge zanimljive dekorativne predmete.

Ova žena zbilja obožava biljke, pogledajte kako joj izgleda dom
Ova žena zbilja obožava biljke, pogledajte kako joj izgleda dom

5. Vintage stol s policama

Ukoliko imate stari stol s policama od bake ili od djeda, a ne znate biste li ga bacili ili ostavili, ostavite ga jer ga možete ofarbati u bijelo ali ne sasvim precizno. Neka izgleda da ste to napravili 'traljavo'. Na njega posložite zanimljivo kuhinjsko posuđe poput šalica za čaj ili kavu, čajnika, aparata za kavu i slično. U uređivanju se možete poslužiti stalkom za kolače ili drvenim podmetačima.

6. Zid pun uspomena

Zid pun slika poredanih jedna do druge je totalno otkačena ali fantastična ideja. Razvijte vaše obiteljske fotografije i stavite ih u minimalističke, jednostavne okvire s tankim rubom i poslažite ih jednu do druge. Primjerice, u jednom redu po tri fotografije ili četiri i tako u drugom isto.

7. Unesite život u kupaonicu ili prostoriju za pranje rublja

Novi, moderni uređaji za pranje i sušenje rublja izgledaju pomalo monotono pa je potrebno uz njih dodati malo boje i topline. Idealno je ukombinirati uz moderne kućanske aparate i tehnologiju nešto drveno da stvorite osjećaj topline. U ovom slučaju dobro će poslužiti drvene košare za rublje i biljke.

8.  Drvena klupa

Primjena drva, i to osobito hrasta, u različitim obradama i završnim bojama, od kojih su izrazito popularni zagasiti, pepeljasti i svijetli tonovi, osnova su uređenja prostora. Drvo, koje se pojavljuje u različitim tonovima, vrstama i obradama, kombinira se s plastičnim elementima, modernim tkaninama i tehnologijama. Stare prelakirane drvene klupe visokog sjaja super će se uklopiti u hodnik ili zatvoreni prostor ispred vrata. Sve što je bitno je dodati par detalja u svijetlim bojama i voila.

POGLEDAJTE NOVI VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:46

 

 

.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koliko traju u vezi: Bik voli do kraja života, Lavu sve brzo dosadi, a Vaga je jako izbirljiva
ASTRO LJUBAVNI ODNOSI

Koliko traju u vezi: Bik voli do kraja života, Lavu sve brzo dosadi, a Vaga je jako izbirljiva

Ribe su oličenje vjernosti. One sanjaju o tome da život provedu s jednim partnerom. Strijelci imaju problema s vezivanjem, u ljubavi su ponekad nestabilni i znaju biti skloni preljubu

Čudesna Dejana nema ruke, ali je položila vozački: 'Ja sam majka i sportašica, mogu sve!'
NEVJEROJATNA SNAGA VOLJE

Čudesna Dejana nema ruke, ali je položila vozački: 'Ja sam majka i sportašica, mogu sve!'

Dejana Bačko nevjerojatna je žena, koja je usprkos invaliditetu ostvarila sve u životu. Za svakodnevne zadatke koristi noge i ništa je ne može zaustaviti
3 najčarobnija znaka Zodijaka
DIVNA BIĆA

3 najčarobnija znaka Zodijaka

Jedni su duboko empatične i brižne duše. Drugi posjeduju urođenu sposobnost da vide izvan površine i uđu u skrivena područja podsvijesti, a treći su poznati po svojoj intenzivnoj strasti i magnetskoj privlačnosti