Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Feng shui pravila za spavaću sobu: Ove greške trebate izbjeći

Feng shui pravila za spavaću sobu: Ove greške trebate izbjeći

Ono najbitnije je da izbacite sve što vam stvara negativnu energiju kako biste u dom mogli pustiti pozitivnu energiju. Prvo, morate se riješiti nereda i nepotrebnih stvari koje vas okružuju

VIDEO

Dobro poznata Feng shui načela življenja potječu iz drevne Kine, a razvijena su kako bi pomogla ljudima da u svoj dom unesu mir, blagostanje, sreću i balans. Da biste to napravili, ne trebate godinama štedjeti novac ili ga trošiti već vrlo jednostavno, možete napraviti neke male preinake. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Feng shui 00:48

Jedan od mnogih načina na koji možete početi primjenjivati ​​feng shui načela u svoj život je ispravljanje pet najčešćih pogrešaka u uređenja najintimnije prostorije, a to je spavaća soba. Srećom, većinu njih možete bez problema ispraviti. Ali ako ne možete, probajte izvući ono najbolje od onoga što imate. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Vrata 

U feng shuiju, vrata se smatraju energetskim ustima stana te predstavljaju način na koji energija teče u dom i kroz njega. Vrata ne smiju biti oštećena niti bi smjela škripati ili zapinjati. Budući da se moraju moći posve otvoriti, ne bi trebalo postavljati previše stvari. Vrata koja zapinju i ne mogu se otvoriti neće moći primati dovoljno energije. To će se odraziti kao teškoća u određenim životnim poljima. Ponekad iza vrata visi gomila nereda i stvari zbog kojih se ne mogu otvoriti do kraja. Raščistite nered i uklonite namještaj (ako vam smeta pri otvaranju vrata) kako biste unijeli više energije u taj prostor.

2. Postavite krevet na pravo mjesto 

Krevet bi prema feng shuiju trebao biti što dalje od ulaznih vrata. Pokušajte izbjeći položaj kreveta nasuprot vratima ili u kutu sobe iza vrata. U tom ćete položaju imati osjećaj kao da se skrivate od svijeta i osjećat ćete se nesretno. Kako bi krevet bio uravnotežen, sa svake strane bi trebali imati dva noćna ormarića bez obzira spavate li s partnerom ili ne. 

Ako ste izravno u liniji s vratima, nalazite se u takozvanom 'položaju smrti' s nogama usmjerenim prema vratima.

Obično je najbolje biti dijagonalno od vrata. 

3. Uzglavlje kreveta

Većinom su u sobama uzglavlja čvrsto naslonjena na zid. Pobrinite se za to da krevetu osigurate udobno uzglavlje koje će popunjavati prazninu između kreveta i zida. Uzglavlje kreveta stabilizirat će energiju i spriječiti njezino propuštanje. Pri odabiru uzglavlja izbjegavajte rešetkaste i metalne modele. 

4. Stol okrenut prema prozoru

Vaš radni stol predstavlja vašu karijeru i rad. Zamamno je smjestiti svoj stol točno do prozora koji vam pruža pogled na vaš prekrasan vrt, međutim, u većini slučajeva to baš i nije idealno jer vaša energija izlazi ravno kroz prozor i odlazi od vašeg posla. Gledanje kroz prozor moglo bi vas ometati u vašoj produktivnosti.

Umjesto da sjedite za stolom sanjarite i gledate kroz prozor namjestite radni stol tako da ste usredotočeni na zadatke koje morate obaviti. Kada završite s poslom, uzmite si oduška i prošetajte se vani na zraku ili provedite vrijeme u vrtu. Ako nemate gdje premjestiti radni stol uložite u zavjese kako bi vaša energija ostala za radnim stolom, a ne 'gledala kroz prozor'. 

5. Stol u spavaćoj sobi

Budući da je vaš stol simbol vaše karijere i posla, ravnoteža između poslovnog i privatnog života vrlo je slaba kada nam je radni stol u sobi. Stol vidite kad idete u krevet, što vas tjera na razmišljanje o poslu. Alternativno, vidite krevet dok radite, a to vas može uspavati i tjerati da se odmorite. To bi vam moglo smanjiti koncentraciju i produktivnost. Radni stol u spavaćoj sobi doprinosi neravnoteži. Idealno bi bilo da stol premjestite iz spavaće sobe.

Međutim, razumljivo je da mnogi ljudi imaju stolove u spavaćoj sobi zbog nedostatka prostora. Ako nemate gdje premjestiti radni stol pokušajte vizualno odvojiti prostorije. Kao pregradu možete koristiti zavjesu, paravan ili čak samostojeći ormar za knjige, piše Real Simple.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Dnevni horoskop za srijedu 17. travnja: Blizanac se boji ljubavi, a Rak će susresti srodnu dušu
ZVIJEZDE PREDVIĐAJU

Dnevni horoskop za srijedu 17. travnja: Blizanac se boji ljubavi, a Rak će susresti srodnu dušu

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost