Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Festival skulptura u pijesku: Rajska plaža opet postaje kulisa za umjetnička djela od pijeska

Festival skulptura u pijesku: Rajska plaža opet postaje kulisa za umjetnička djela od pijeska

Od 27. do 30. lipnja na Loparu se održava Festival skulptura od pijeska, koji prati i bogat zabavni program, koji uključuje ribarske fešte, Paradise Kids Festival i Loparsku noć

VIDEO

Jedna od najljepših hrvatskih pješčanih plaža, Rajska plaža u Loparu na otoku Rabu, ove godine ugostit će dvanaesti po redu Festival skulptura u pijesku. Poznati festival održat će se od 27. do 30. lipnja, a okupit će brojne domaće i svjetske umjetnike koji će ove godine izrađivati umjetničke kreacije na temu morskih čudovišta. 

POGLEDAJTE VIDEO: Scene s Festivala skulptura u pijesku koji je održan 2022. godine 

Pokretanje videa...

specka skulptura od pijeska VIDEO

Festival skulptura u pijesku zajednički organiziraju Turistička zajednica Općine Lopar i Akademija likovnih umjetnosti iz Zagreba. Za sve zainteresirane posjetitelje i ljubitelje umjetnosti u pijesku ulaz je besplatan. 

Na ovogodišnjem Festivalu skulptura domaći i svjetski umjetnici će tijekom četiri dana izrađivati skulpture od zlatnožutog pijeska na temu morskih čudovišta. Programski dio festivala sadrži dva dijela - natjecanje u izradi najljepše skulpture od pijeska i natjecanje za najbolju fotografiju pješčane skulpture. Za izradu skulptura hrvatski i inozemni umjetnici koriste jedino pijesak i vodu, što cijelu ovu manifestaciju čini još impresivnijom. Po završetku Festivala pijesak s loparske Rajske plaže vraća se u početno stanje, a skulpture ostaju zabilježene na senzacionalnim fotografijama kao trajna uspomena na ovo jedinstveno događanje na otoku Rabu.

Dodatnu čar Festivalu daje nagrađivanje najboljih skulptura i fotografija, u čijem izboru sudjeluju umjetnici, stanovnici i turisti otoka, što dovoljno govori o atraktivnosti ove manifestacije.

- Lopar je idealno mjesto za one koji dolaze na Festival skulptura u pijesku upravo zbog toga što nudi - pijesak zlatnožute boje i vodu, pomoću kojih se stvaraju impresivna umjetnička djela. Dvanaesto izdanje ugostit će brojne domaće i svjetske umjetnike koji će prirediti pravi umjetnički spektakl na temu morskih čudovišta. Veseli nas što smo zahvaljujući ovoj jedinstvenoj manifestaciji postali jedna od poznatijih destinacija za turiste koji rado posjećuju naš otok i kojih je svake godine sve više –  poručuje Ivan Pičuljan, zamjenik direktora Turističke zajednice Općine Lopar.

Belgija: Iz pijeska sagradili bajku braće Grimm
Belgija: Iz pijeska sagradili bajku braće Grimm

Otok Rab idealna je destinacija za održavanje ovog popularnog festivala, zbog toga što se na njemu nalazi čak 30 pješčanih plaža. Idejni začetnik ove jedinstvene manifestacije, koja se tradicionalno održava od 2012. godine, je akademski slikar i profesor Zlatko Kauzlarić Atač, dok je umjetnička voditeljica festivala akademska kiparica Paula Banić. Nakon Festivala skulptura u pijesku, u Loparu se održava još pregršt događaja i manifestacija s bogatim i zabavnim programima, kao što su Ribarske fešte, Paradise Kids Festival te Loparska noć. 

Više informacija o dvanaestom izdanju Festivala skulptura u pijesku moguće je pronaći na službenoj stranici Turističke zajednice Općine Lopar.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju