Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Finnair prodaje avionsku hranu za one kojima nedostaju letovi

Finnair prodaje avionsku hranu za one kojima nedostaju letovi

Svima onima kojima nedostaju putovanja zrakoplovom, finska zrakoplovna tvrtka Finnair za utjehu nudi kupnju 'zrakoplovne hrane iz poslovne klase' u pod nazivom 'Taste of Finnair'

VIDEO

No svrha takvog poteza je puno prozaičnija, a to je zaposliti osoblje zrakoplovne tvrtke u sektoru pripreme hrane kako ih ne bi bila prisiljena otpuštati, piše Business Insider.   

Ručno pripremljeni gotovi obroci nude se u samo jednoj trgovini. Riječ o 'faširancima' od sobova mesa, arktičkoj ribi zlatovčici iz obitelji salmonida i teriyaki govedini na japanski način da bi se zadovoljila i nordijska i azijska nepca. Svi će obroci stajati oko 10 eura, izvijestili su iz Finnaira, zrakoplovne tvrtke koja je do početka pandemije bila jedna od vodećih na linijama između Europe i Azije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:40

I ostale aviokompanije u svijetu na sličan način nastoje iskoristiti svoje neaktivne resurse za vrijeme pandemije, kao i želju ljudi da lete dok je većina zrakoplova prizemljena. Neki nude simulirane letove, lažna putovanja u kojima zrakoplov samo uzleti i ubrzo sleti na isto mjesto ili svima željnim putovanja omogućuju da neko vrijeme samo sjede u prizemljenom zrakoplovu.

Kimmo Sivonen, šef trgovine "K-Citymarket Tammisto" u čijoj će se ponudi naći obroci Finnaira, za finski je list Ilta-Sanomat rekao da je u takvim jelima manje soli i začina u odnosu na ona koja se poslužuju tijekom letova, s obzirom na to da je osjet okusa na velikoj nadmorskoj visini slabiji.

Od proljeća je prodaja "hrane za ponijeti" u Finskoj naglo porasla pošto je izračunato da je 60 posto radne snage zbog pandemije počelo raditi od kuće. 

Finnair i maloprodajni lanac nadaju se da će obroci privući ljude koji čeznu za putovanjima.

- Mislim da smo u današnje vrijeme svi pomalo željni lutanja po svijetu, a na ovaj bismo način tu želju bar djelomično uspjeli zadovoljiti -stoji u priopćenju "K-Citymarket's Sivonena".

Potpredsjednica tvrtke Finnair Kitchen, Marika Nieminen kaže da taj catering odjel zrakoplovne tvrtke još od proljeća nastoji proširiti poslovanje izvan tradicionalnih usluga obroka za putnike.

Finnair je na prisilni odmor poslao velik dio od svojih 7000 zaposlenika, a promet tvrtke je u rujnu pao za 91 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

- S obzirom na to da su na prisilnom odmoru i brojni zaposlenici naše kuhinje, na ovaj ćemo im način ipak omogućiti zaposlenje - rekla je Nieminen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Recept za domaći pelinkovac
PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite