Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Fotografije snimljene slučajno zabavnije su od profesionalnih

U grupi 'Crap Wildlife Photography' na Facebooku članovi objavljuju fotografije životinja i prirode kje baš i nisu uspjele, a koje su nerijetku puno zabavnije od onih snimljenih za naslovnice

VIDEO

Slike prirode i divljih životinja često su takve da nam od njihove ljepote i veličanstvenosti zastane dah, no ima i onih koje nisu baš uspjele. Bez obzira na to što ukazuju na ogroman nedostatak fotografskih vještina njihovih autora, neke od njih itekako zaslužuju da ih se objavi,  možda i baš zbog toga. 

Tako se u vrlo popularnoj Facebook grupi pod nazivom 'Crap Wildlife Photography' mogu pronaći vrlo otkačene fotke divljih životinja koje su promašile sve standarde fotografije, ali pršte veseljem, neobičnim prizorima i situacijama.

Zanimljivo je da je ova grupa nastala nakon što su se u jednoj objavljivale prvenstveno otkačene fotografije ptica, na što su oni koji imaju i čudne fotografije drugih životinja. Tako je Tristan Kennedy odlučio osnovati posve novu grupu, koja danas broji i više članova od one prve, a fotke su genijalne. 

Evo izbora nekoliko njih, ostale pogledajte na portalu Bored Panda. 

1. Pačje dupe u zraku

Autor ove fotografije uspio je uloviti patku u nezgodnom trenutku, baš u času kad je zaronila i kad je guzom izvirila na površinu. S obzirom na mirnu površinu vode i pozu, fotka izgleda kao ulje na platnu, a ne promašaj fotografa. 

2. Pazi, oštre guske!

Ovaj je natpis pomalo smiješan, no kad pogledate što je doživio čovjek  iza njega, ispada da su guske opasnije i od najoštrijeg psa. Dakle - samo projurite kraj njih, što god se dogodilo.

3. Goblen ili živi češljugari? 

Dogodilo se slučajno, kaže autor fotografije: Slikao je fotografiju ptica na ekranu računala, pa je odbljesak odradio svoje, tako da fotografija izgleda kao da je u pitanju izvezeni goblen. 

4. Slika bez tona

'Punih 25 minuta polako sam puzao trbuhom oslonjen u blato da ne bih uznemirio životinje koje želim fotografirati. Baš kad sam se toliko približio da rogovi ovog jelena budu u fokusu, on se okrenuo i tako glasno podrignuo da sam okinuo aparat od straha' - piše autor fotografije

5. Kad bi 2020. bila orao...

Ovaj stari orao sivog perja i nikakve frizure autora je neodoljivo podsjetio na otužnu godinu koja je pri kraju.  

6. Da te prođe jeza...

Autor ove fotke prvo ju je objavio u grupi u kojoj su promatrači ptica, baš pod tim naslovom. Onda ju je prenio u ovoj grupi, uz dodatno pojašnjenje: Možda nisam bio ni svjestan koliko je jeziva, jer ju baš nitko nije lajkao. 

7. Zašto kasni pošta? 

Ova fotka bila bi dobar izgovor za kašnjenje čestitki i pošiljaka na koje se ovih dana žale brojni građani. No, snimljena je negdje drugdje, a autor se pita - računa li se ovo u otkačene fotografije divljih životinja? 

8. Što je ostalo od pingvina?!

'Naletio sam na pingvina. Pripremio sam fotoaparat, namjestio leću za fotografiranje na udaljenosti od jedan metar, približio se... i ovo je sve što je od njega stalo na fotografiju' - piše autor ove fotke. 

9. Ne zaboravite održavati strast u vezi...

Što reći na ovu fotku svinja koje su zaboravile na zakone koji kažu da je seks na javnom mjestu zabranjen? Naravno, njima naši zakoni, kao ni automobili, ništa ne znače kad se javi nagon...

10. Draga, povećao  sam pticu...

Ova je ptica sjela na karoseriju automobila, vozač je spremno uhvatio kameru, okinuo... a ljudi u pozadini izgledaju kao bube koje će ptica pojesti kad se okrene. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje