Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Francuska će svim medicinskim radnicima povećati primanja

Francuska će svim medicinskim radnicima povećati primanja
1

Francuska će izdvojiti čak devet milijardi dolara za osiguranje zdravstvenih radnika i povećanje njihovih plaća, posebno onih koji su na prvoj liniji obrane protiv pandemije korona virusa

VIDEO

Premijer Jean Castex nazvao je to 'povijesnim trenutkom za zdravstveni sustav'. Nakon sedam tjedana pregovora, Castex je u ponedjeljak potpisao sporazum s ministrom zdravlja Olivierom Véranom i sindikalnim čelnicima. BBC je izvijestio da će ovaj ugovor zdravstvenim radnicima mjesečno povećati plaće u prosjeku 183 eura ili 1300 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO: Donald Trump prvi put nosio masku u javnosti

Pokretanje videa...

Donald Trump prvi put nosio masku u javnosti 01:01

Oko 450 milijuna eura namijenjeno je liječnicima koji rade u javnom zdravstvu, a većina financijskog paketa pokrivala bi plaće medicinskih sestara, njegovatelja i nemedicinskog osoblja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je prije svega priznanje onima koji su bili na prvoj liniji borbe protiv ove epidemije - izjavio je Castex i dodao: 'To je ujedno i način za sustizanje godina odgađanja, za koji svatko, uključujući i mene, ima svoj dio odgovornosti'.

Neki medicinski sindikati ne podržavaju ovaj sporazum i tvrde da on ne daje zdravstvenim radnicima i zdravstvenom sustavu dovoljno podrške. Skupina sindikata nazvala je to 'lažnim sporazumom' i pozvala ljude na protest 14. srpnja. Francuski zdravstveni radnici održali su prosvjede, uključujući i Dan Bastille u utorak zahtijevajući bolju plaću, radne uvjete i bolničko financiranje.

Coronavirus - Outbreak at Tönnies - Mobile Test Teams

- Ova povećanja plaća ne odgovaraju našim zahtjevima - izjavio je za Thomas Laurent, medicinski radnik u bolnici u Lyonu i član sindikata Inter Urgences. Oko 1.400 zdravstvenih radnika prisustvovalo je u utorak proslavi Dana Bastilje kao počasni uzvanici s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i Tedrosom Adhanom, direktorom Svjetske zdravstvene organizacije.

Natpisi na kojima je pisalo 'Iza davanja počasti, Macron guši bolnice' i 'Štednja nas košta života', podigli su aktivisti tijekom proslave, piše Business Insider.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje