Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Frizer slavnih: Amerika nije baš bajka, ali ja živim svoj san

Frizer slavnih: Amerika nije baš bajka, ali ja živim svoj san
4

U Washingtonu se Neven nije dugo trebao dokazivati. Vrlo brzo ga je Vogue stavio na svoj popis sedam najboljih frizera u Americi. Za njega znaju i žene u Dubaiju

VIDEO

Neven Radović (34) jedan je od najboljih frizera u Americi. Zavidnu klijentelu frizira u Washingtonu, a neke njegove klijentice “potegnu” i po nekoliko tisuća kilometara ne bi li svoju kosu prepustile u njegove ruke. Da ima “zlatne” ruke zna i klijentica iz Dubaija koja već dvije godine redovito izdvaja i nekoliko tisuća dolara za prijevoz i smještaj svog omiljenog frizera. U osvajanje sna krenuo je iz Karlovca. 

Zanat je naučio u Obrtničkoj školi i na praksi u salonu kod Željke Pavić u Karlovcu koja je, kaže Neven najzaslužnija za njegov uspjeh. Radio je i u Zagrebu, Sloveniji, a 2008. godine otišao je u posjet prijateljici u Ameriku. Već nakon nekoliko mjeseci dobio je posao u novom salonu Nival u Washingtonu. Ubrzo se našao među sedam najboljih na Vogueovu popisu najboljih frizera. Njegovo radno vrijeme je od utorka do subote, od 10 do 12 sati na dan, a cijene se kreću od 150 dolara na više. Klijentice u salonu su domaćice, političarke, poslovne žene, glumice, glazbenice... 

Washington je poprilično klasičan, ali ljudi prate što je “in”. Vole biti dotjerani, uredni, lijepi, ali da se ne vidi da se previše trude i da ne izgleda kao da upravo izašli iz salona.

- Jako me veselilo upoznati sve te ljude, mislim da je to jedan od najboljih dijelova mog posla. S Cynthijom Nixon sam imao priliku raditi više puta. Predivna je osoba. Debra Messing potpuna je suprotnost ulozi koju ima u seriji ‘Will i Grace’ - šutljiva i mirna. Moja stalna klijentica i celebrity je Lynda Carter. Ne dolazi u salon, ja uvijek idem k njoj. Ona je prava diva, uistinu dobra osoba - kaže Neven koji je imao prigodu upoznati i Annie Lennox, Andreu Bocellija, Mariah Carrey. 

- Posebno me raduje prijateljski odnos s mojim klijenticama i klijentima. I moram priznati da zvati ih klijentima je pogrdan naziv. S mnogima se nalazim izvan salona, ili ih posjetim na nekim događajima u njihovim kućama ili negdje drugdje. Znam o mnogima detalje i tajne koje ni mnogi njihovi prijatelji ne znaju. Nije to samo posao, zato uživam u tome što radim i radujem se svakom novom danu - govori. 

- Jedna moja klijentica, starija gospođa, pitala me može li me zvati svojim nećakom. Frizirao sam je jedno dvije i pol godine. Svaka četiri tjedna je dolazila na bojenje i šišanje. Uvijek sam osigurao posebno vrijeme za nju jer mi je njezin dolazak bio kao posjet nekog od moje obitelji. Preko Skypea i Facebooka je upoznala cijelu moju obitelj, a pozvala me je i na svoj 80. rođendan, kao jedinu osobu izvan obiteljskog kruga. Svaki put kad sam išao u Hrvatsku obvezno je poslala novac da ih počastim  večerom ili nečim dok sam tamo. Kad se razboljela i nije više mogla dolaziti, išao sam joj u posjet. Na žalost, Samee je preminula prošlo ljeto i ja sam izgubio svoju američku tetu - ispričao je.  Kako voli putovati, vikende često koristi za putovanja. 

- Za prvi veći zarađeni novac kupio sam prvi auto ovdje! Obožavam voziti i volim slobodu koju vam auto daje. Mrzim čekanje i javni prijevoz. Iako je ovdje u Washingtonu  poprilično uredan i učinkovit, sjesti u auto, ostaviti grad i ići gdje ti srce poželi... 

Nije bilo lako otići, ali obećao sam sebi da će to biti promjena na bolje, a ne životarenje. Nisam pogriješio... 

Ponekad samo sjednem u auto i uz dobru glazbu vozim se okolo. Upoznajem grad i okolicu. Vožnja me opušta. Kad nije jutarnja gužva.

Jednom na mjesec, možda malo češće, uzmem slobodan utorak pa produljim vikend i odem negdje - Miami, NYC, Las Vegas, LA, Chicago, San Francisco, Portoriko, Havaji. Toliko je još toga što bih htio vidjeti - priznaje Neven. Njegov život u Hrvatskoj je, kaže, bio dobar, ali ga je uvijek vukla želja dokazati se vani.

- Nije bila laka odluka ostaviti sve, ali obećao sam sebi da mogu, ali samo ako mijenjam za bolje, ne za životarenje. I mislim da mi ide dobro. Nije lako, ali mislim da je promjena  na bolje. Družim sa svima, nekim našim ljudima, ali najviše s Amerikancima. Ovdje nitko nije odavde, svi su od nekud, tako da se ne osjećate strancem. Na poslu nas ima sa svih strana svijeta i svi se lijepo slažemo. U salonu radi  četrdeset ljudi.  U Americi mu najviše nedostaju Tara i Marko, djeca njegove sestre.  

- Trenutačno mi je jako dobro u Washingtonu, ali moram priznati da se dogodi kakva dobra prilika odselio bih u Los Angeles. Od svih mjesta, taj grad je ostavio na mene poseban dojam. Volim i New York, često ga posjećujem. Ta energija je neopisiva. Upravo sam kupio i stan u Washingtonu tako da mislim da ostajem tu još neko vrijeme. Na pitanje kakve su frizure njegov znak prepoznatljivosti, odgovara s velikim smiješkom. 

- Volim lijepu, dugu i zdravu kosu. Jedna suradnica u salonu je rekla, Neven radi seksi kosu. Kad te on sredi, osjećaš se lijepom i seksi. Volim istaknuti ljepotu i raditi s onime šta nam je priroda dala - ističe. 

Jednog dana nada se da će imati i svoj salon. - Ne žurim. Uživam gdje jesam, a što donosi sutra, vidjet ćemo. Sve se događa s razlogom i u pravo vrijeme - zaključuje Neven. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije