Lifestyle

Komentari 5

Genij izradio električni bicikl od dijelova iz perilice rublja: Ide čak do 110 kilometara na sat

Genij izradio električni bicikl od dijelova iz perilice rublja: Ide čak do 110 kilometara na sat

Električni bicikli su trenutno vrlo tražena roba zbog pandemije, a ta situacija potaknula je ljude na pronalaženje socijalno distanciranog oblika prijevoza, pa su mnogi zato odabrali bicikl

No, što učiniti ako ga ne možete kupiti ili ga više nema na stanju? Razmontirajte svoju perilicu i napravite vlastiti električni bicikl! Da, to je nedavno napravio jedan poduzetni inženjer i nazvao ga: 'Spin Cycle'.

POGLEDAJTE VIDEO: Bicikl od dijelova perilice rublja vozi 65 km/h

Korisnik Reddita, Jimminecraftguy, je iz stroja za pranje rublja uzeo motor bez istosmjerne struje, snage 1100 vata, učvrstio ga je u središnji trokut okvira od bicikla i spojio pogonski zupčanik na jedan od prednjih lančanika kako bi napajanje poslao na stražnji kotač.

Prema izumitelju, ovaj bicikl je sposoban ići i do brzine od oko 110 km/h, što je i više nego dovoljna brzina za jedan bicikl. Za razliku od većine električnih bicikala koji pružaju snagu od nekoliko stotina vata dok pedalirate, Spin Cycle više liči na električni moped potpomognut papučicom. Kao što pokazuje videozapis iznad, vozač može ići niz ulicu, a da uopće ne morate pedalirati.

Čini se da je izumitelj bicikla sada fokusiran na proširenje asortimana stroja tako što će izraditi završni dio koji uključuje bateriju. A to će biciklu dodati još brzine.

Perilice rublja i bicikli tijekom godina zaista imaju mnogo toga zajedničkog, a to je otkrio i Graeme Obree koji je razmontirao svoju perilicu rublja kako bi od nje posudio ležajeve i bočne ploče. Ležajevi, koji se mogu glatko vrtjeti s ogromnom brzinom, bili su potrebni Obreeu da proizvede jedinstveni uski donji nosač jer niti jedan tadašnji proizvođač bicikala nije mogao udovoljiti njegovim zahtjevima.

Obree je nastavio postavljati brojne rekorde, postao je svjetski prvak i natjecao se na Ljetnim olimpijskim igrama 1996. godine na svom ručno rađenom biciklu. Sigurno je bio brz, ali teško da bi mogao izdržati 110 km/h. Možda je i on trebao iskoristiti motor od perilice rublja, piše The Next Web.

Najčitaniji članci