Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ginseng je prirodni stimulans koji se koristio kao lijek za sve

Ginseng je prirodni stimulans koji se koristio kao lijek za sve

Uzimanje ginsenga pomaže tijelu da se prilagodi naglim promjenama vremena te pomaže kod sportskih napora. Može pomoći u snižavanju šećera u krvi, liječenju impotencije te reguliranju tlaka

VIDEO

Ginseng (Panax ginseng) u kineskoj se medicini rabi najmanje 5000 godina. U zapadnoj se medicini danas koristi za povećavanje otpornosti na stres. bliski srodnici kineskoga ginsenga, sibirski i američki ginseng, koriste se na sličan način. botaničko ime ginsenga dolazi od grčke riječi “panacea” (ono što sve liječi), pa se korijenje odavno upotrebljavalo kao lijek za sve.

Američki ginseng (Panax quinquefolus) glasovit je po svojim sastojcima koji daju energiju. smatra se da suzbija umor, pa se često upotrebljava kao poticajno sredstvo (stimulans). No čini se da ginseng ima još blagotvornih svojstava. On je anabolik i potiče sintezu proteina. talijansko kliničko istraživanje provedeno 1986. godine, otkrilo je da ginseng poboljšava mentalne sposobnosti na nekoliko razina. mnogobrojni liječnici alternativne medicine preporučuju uporabu ginsenga za smanjivanje kako fzičkog tako i mentalnog stresa. propisuje se za liječenje živčane iscrpljenosti te kao pomoć pri oporavku organizma nakon bolesti.

Može se uzimati sam ili kombiniran s drugim poticajnim biljkama, kao što su, primjerice, čaj i kola ili zajedno s vitaminima. Ginseng može blagotvorno djelovati u liječenju šećerne bolesti (dijabetesa). Godine 1987. kineska su istraživanja pokazala da ginseng poti-če izlučivanje inzulina.

Sibirski ginseng (Elutherococcus senticosus) najčešće se opisuje kao sredstvo za prilagodbu (adaptogen) jer pomaže organizmu u prilagođavanju na fzički i psihički stres, uključujući nagle promjene vremena. zbog toga se ta biljka često preporučuje meteoropatima.

Ruski liječnici, koji su prvi upozorili na ljekovita svojstva te biljke, upotrebljavali su sibirski ginseng za ublažavanje učinaka stresa. U zapadnoj su europi propisivali tu biljku za slične bolesti, ali i za liječenje kroničnog umora i visokoga krvnog tlaka. zbog blagotvorna djelovanja na imunosni sustav ova biljka pomaže u zaštiti od virusnih infekcija.

Za ovu se biljku često tvrdi da pomaže u održavanju dobrog zdravlja, a ne u konkretnom liječenju bolesti, pa se smatra da je dobro sredstvo za jačanje svih organa u tijelu. pokazalo se da korijenje potiče rad središnjeg živčanog sustava i nadbubrežne žlijezde te da je učinkovito u liječenju impotencije. Uza sve to, za sibirski se ginseng smatra da snižava razinu šećera u krvi te da liječi upale.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'