Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Glumila da ima rak, pa skupila 380.000 kuna donacija i potrošila ih na - luksuz

Jedna Britanka na platformi GoFundMe lažno je objavila priču o tome da ima rak jajnika i treba pomoć za liječenje, pa je novac od donacija potrošila na putovanja, restorane i kocku

VIDEO

Britanka Nicole Elkabbass (42), iz Broadstairsa u Kentu, ovih dana završila je na sudu pod optužbom da je lažnom objavom da ima rak jajnika i treba pomoć za liječenje obmanula  tisuće ljudi na platformi GoFundMe, koji su joj ukupno uplatili oko 45.000 funti, odnosno više od 380.000 kuna donacija.

POGLEDAJTE VIDEO: Soraja se pohvalila luksuznim apartmanom

Pokretanje videa...

Soraja 01:22

Po riječima tužitelja Bena Irwina, novac je potrošila na putovanja, luksuzne restorane, kupnju utakmica i putovanje s Tottenham Hotspur nogometnim klubom te - kocku. Tužitelj je na suđenju ustvrdio da je na stranici GoFundMe platforme lažno objavila da ima rak jajnika i treba pomoć za liječenje, a pismo je potpisala imenom svoje majke. U njemu je samu sebe opisala kao predivnu kći te majku jednog djeteta koje obožava. 

Tužitelj Irwin kaže kako je priču o tome da joj je nedavno dijagnosticiran rak 'začinila' još jednom laži: Objavila je uz to fotografiju na kojoj  leži u bolničkom krevetu, slaba, zatvorenih očiju. No, slika je zapravo snimljena nakon što je Nicole dvije godine prije toga operirala žučni mjehur. 

- Taj novac nije koristila za liječenje raka. Novac koji je dobila zapravo je za razne stvari - puno se kockalo, puno se putovalo, puno se plaćalo za karte Tottenham Hotspura - kazao je tužitelj.  

Jedan od svjedoka, Nicolein bivši prijatelj, ginekolog Nicholas Humphrey Morris, negirao je njezine tvrdnje da joj je dijagnosticirao rak. Štoviše, rekao je da je kad ga je obavijestila da se razboljela te kad je čuo da je otvorila stranicu za prikupljanje donacija pomislio da je riječ o nekoj prljavoj igri. Dodao je kako je vrlo brzo prepoznao bolnicu sa fotografije koju je objavila i bio uvjeren da je riječ o staroj fotografiji, nakon operacije žuči.

Kako je Nicole u objavi tvrdila da će novac nadzirati lokalna sinagoga, na suđenje je kao svjedok pozvan i rabin  Clifford Cohen, koji kaže da nikada nije čuo za nju. 

Nicole se pojavila na sudu odjevena u crno-bijelu prugastu bluzu, s kosom vezanom u rep i četiri je puta prekidala postupak upadajući u riječ svjedocima, što je suca Marka Weekesa potaklo da joj izrekne oštre opomene. 

Ona je do sada negirala sve optužbe, a njeno svjedočenje tek se očekuje, prenosi The Mirror. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Recept za domaći pelinkovac
PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite