Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Godine će na vratu i dekolteu sakriti piling, krema i serum

Godine će na vratu i dekolteu sakriti piling, krema i serum
1

Kreme bogate tetra-peptidima i niacinom ubrzavaju obnovu kože i stimuliraju proizvodnju kolagena, dok kruti materijali i vuna mogu uzrokovati iritaciju na koži vrata

VIDEO

Njega kože vrata i dekoltea jednako je važna kao i njega kože lica, no često je zanemarujemo pa ona brže stari. Upravo zbog toga važno je barem jednom na mjesec napraviti piling koji odstranjuje mrtve stanice kože i pomaže da se krema brže upije. 

Piling za vrat 

Pomiješajte dvije žličice soli sa žlicom limunovog soka i lagano umasirajte na kožu. Nakon nekoliko minuta isperite mlakom vodom i kožu nahranite kremom. Umjesto limunova soka, možete koristiti kurkumu ili maslinovo ulje.

Odabir prave kreme

Koža vrata i dekoltea je tanja nego na licu i brže gubi elastičnost pa joj trebaju kreme s tetra-peptidima i niacinom. Kreme s tetra-peptidima ubrzavaju regeneraciju kože i stimuliraju proizvodnju kolagena pa je koža zategnutija i izgleda mlađe, dok one s niacinom odnosno vitaminom B3 pomažu koži da zadrži vlagu. Tako sprečavaju pucanje kože i pojavu bora.  

Prava oštećenja od sunca vide se na vratu i dekolteu, ali ih je teško popraviti. Takvoj koži potrebna je intenzivnija njega, odnosno serumi koji su koncentriraniji od krema. Preporučuje se koristiti serume koji dubinski obnavljaju kožu, oni na bazi retinola je učvršćuju, dok serumi sa sojom ublažavaju tamne mrlje.

Kreme i serume treba nanositi od grudi prema vratu, ali bez potezanja i razvlačenja kako se koža ne bi previše opustila. 

Vuna, parfem i vruća kupka mogu uzrokovati iritaciju

Osim pravilne njege, na kožu utječe i odjeća. Krute materijale i materijale koji grebu, poput vune, najbolje je izbjegavati zato što mogu uzrokovati iritaciju. Također, treba biti oprezan s vrućim kupkama koje isušuju kožu, ali i s parfemima koji mogu uzrokovati crvenilo i iritaciju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'