Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Grad na posve drugačiji način: Slikom u slici po Zagrebu...

Grad na posve drugačiji način: Slikom u slici po Zagrebu...
7

Ognjen Ivanović već petu godinu objavljuje videouratke na YouTube kanalu Dobre ideje, a prije mjesec dana počeo je fotografirati gradove na malo drugačiji način...

VIDEO

Za svaki posao, hobi, ali i uspjeh potrebna je dobra ideja. To zna i Ognjen Ivanović, idejni začetnik YouTube kanala pod imenom Dobre ideje. Ognjen, zajedno sa svojom djevojkom Draganom Momčilović, publici redovito nudi nove videouratke koristeći razne tehnike videomontaže, od stop motiona pa sve do animacije. Kao potpuni amateri započeli su s tim hobijem kako bi se odmaknuli od svakidašnjice i u slobodno vrijeme radili nešto kreativno što ih zabavlja i veseli.

- Svoj prvi video na YouTube kanalu objavili smo 1. travnja 2010. godine. Datum je došao sasvim slučajno, ali s obzirom na tematiku i stil naših videoklipova, ispalo je vrlo simbolično - govori Ognjen koji se za YouTube kanal odlučio jer je to vrlo jednostavan način prezentiranja videouradaka.

Ognjen Ivanović

- Sve što se stavi na YouTube prolazi kroz mnogo provjera. Tako se kontrolira sadržaj slike i zvuka koji mora biti isključivo autorski. Danas imamo gotovo 7000 pretplatnika na kanalu Dobre ideje. Pretplata se ne plaća, ona jedino omogućuje publici dobivanje obavijesti da smo objavili novi video te da ga mogu pogledati, komentirati ili podijeliti - objašnjava Ognjen i ističe kako je svaki video napravljen s nula kuna te snimljen običnom kamerom na mobitelu i montiran na starom računalu. To je dokaz da su za svako bavljenje nečim zabavnim i kreativnim potrebni samo dobra volja i vrijeme, a ne pozamašan iznos na računu. 

- Kad smo počeli, to je bilo bez nekog plana, novca ili opreme. Prvi filmići snimljeni su mobitelom, a sad već polako razmišljamo o opremi. Sad koristimo bolje fotoaparate, razmišljamo o rasvjeti i detaljima kojima prije nismo davali previše pozornosti. Svakim novim videom podiže se ljestvica i vide se pomaci u kvaliteti rada - govori Ognjen koji inspiraciju pronalazi svugdje i naglašava kako bez Draganine realnosti ne bi sve ni bilo tako dobro.

- Dragana je ženska ruka, drugačijeg razmišljanja. Neke moje ideje možda nisu dobre, stalno sam u oblacima, a ona je realna, pa me spusti na zemlju kad odlutam. Tako se nadopunjavamo te zajedno dođemo do onoga što je dobro i što se isplati realizirati - priznaje Ognjen.

Ognjen Ivanović

Da se entuzijazam isplati, dokazuje i činjenica da ih je kontaktirao producent Jaya Lenoa i pozvao da sudjeluju u svjetskom YouTube natjecanju. Osim toga, Draganin i Ognjenov filmić “A4 papirko” pobjednik je, po glasovanju žirija, na natječaju kratkog amaterskog filma “doFuraj svoj film” u sklopu Pula film festivala 2013. godine, a pripremaju se i za sljedeći Sarajevo film festival. Osim montiranja videoklipova, Ognjen je počeo fotografirati hrvatske gradove, prvenstveno Zagreb, na malo drugačiji način. Staru fotografiju određene lokacije u gradu fotografira na toj istoj lokaciji danas. 

Ognjen Ivanović

- S fotoalbumom Nekad i sad, koji objavljujem na profilu Dobre ideje na Facebooku započeo sam prije mjesec dana. To je svojevrstan odmor između videoklipova na YouTubeu. Inače radim uredski posao, a u slobodno vrijeme smišljam i montiram videoklipove te mi je  trebalo nešto kao odmak. Ovo mi je zabavno i natjera me da se malo prošetam gradom i uživam u njegovim ljepotama. Taj koncept fotogafiranja nije moja ideja, inspirirao me je čovjek koji spaja filmske lokacije sa stvarnim, trenutačnim lokacijama - govori Ognjen i dodaje kako se ne potpisuje ispod fotografija, ali ga veseli kad ljudi prepoznaju da je to njegov rad.

Ognjen Ivanović

- Mislio sam stavljati vodeni žig na fotografije, ali nemam ni volje ni vremena za to. Radim to iz čistog užitka i volio bih kad bi to možda motiviralo druge ljude da naprave nešto takvo. Čini se da se ljudima sviđaju te fotografije. Kad god ih objavim, u komentarima su pohvale, a mnogi su mi počeli slati stare fotografije gradova i davati prijedloge - kaže Ognjen. S fotografijama Nekad i sad priča neće stati. Jasno, sljedeći je korak izrada videa od tih fotografija koji bi trebao biti gotov za mjesec dana. To je, kako kaže, projekt koji zahtijeva malo više vremena jer će sadržavati oko 2000 fotografija i, ako žele da bude kvalitetan, morat će dobro zagrijati stolac.

Ognjen Ivanović

Igor Kralj/Pixsell

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata!  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'