Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Guardian: Split među 12 top destinacija za božićni šoping

Guardian: Split među 12 top destinacija za božićni šoping
8

Split se našao u društvu 12 najboljih destinacija za božićni šoping, koje su izabrali sami čitatelji The Guardiana zahvaljujući ambijentu, kafićima i brojnim trgovinama

VIDEO

Čitatelji The Guardiana sastavili su top listu gradova za najbolji i najpovoljniji božićni šoping koji osim toga nude i odmor i zabavu. Među 12 najboljih, uz Stockholm, Kyoto, Istanbul, Newcastle, Leeds, Salzburg, Whitstable, Krakov, Kuala Lampur, Marakeš, Woodbury Common našao se i Split. 

Stockholm, Švedska

Stockholm je idealan grad ne samo zbog ljepote već i zbog šopinga. Moda je dio Šveđana, koji izgledaju odličnu u uniformama ili u trendi odjeći. Južni dio grada, Sodermalm je miks pristupačnog dizajnerskog namještaja, odjeće s modnih pista i nevjerojatnih kafića. 

Newcastle, Velika Britanija

Nedjelja je odlična za šetnju mostom Armstrong i kupovinu nakita, keramike i raznih predmeta od kože i metala koje izrađuju lokalni umjetnici. Najbolje od svega je što se za cijene možete cjenkati. 

Leeds, Velika Britanija

Neobične i neovisne trgovine koje nude originalne proizvode duša su Leedsa. U njima možete kupiti stvari koje se ne prodaju nigdje na svijetu. 

Whitstable, Kent

Ovdje možete kupiti umjetnine, ručno rađeni nakit ili dizajnersku odjeću, a da pritom potrošite nekoliko kuna do nekoliko stotina kuna. 

Krakov, Poljska

Jeftini smještaj i nevjerojatni božićni sajam na srednjovjekovnom trgu odlučni su za božićni šoping. 

Salzburg, Austrija

Božićni sajam u Salzburgu nudi vam tradicionalne rukotvorine i ukusnu hranu, a sve to "upakirano" u idiličnom pitoresknom okruženju. 

Split

Šoping u staroj jezgri grada je nevjerojatan. Odlično je što možete kupovati i uživati u ljepotama, bez prometa i automobilskih gužvi. Centar je pun trgovina, posebno onih s cipelama, a uz to Split ima odlične kafiće. Riva je predivna i pruža pogled na bujne palme i azurno more. 

Istanbul, Turska

Šalove od pamuka ili vune potražite na najstarijoj tržnici na svijetu, na bazaru u Beyazitu. Kupite keramiku, ručno oslikane pločice i zdjele, nakit i tepihe. 

Kyoto, Japan

Tržnica kod Toji hrama otvara se svakog 21. u mjesecu, a potpuno je osvježenje u odnosu na cijeli Japan koji je kompletno nanovo izgrađen. Ovdje možete kupiti starinski kimono, vintage odjeću i posuđe. Najbolje od svega je što su Japanci izuzetno ljubazni pa se nećete trebati "laktariti". 

Kuala Lumpur, Malezija

Veliki trgovački centri u prosincu imaju velike rasprodaje, a popusti se kreću od 50 do 70 posto. Sungei Wang Plaza ima 500 prodajnih mjesta, a Low Yat Plaza je centar za elektroniku i informatiku. 

Marakeš, Maroko

Ako volite jeftine i jedinstvene stvari ovo je idealno mjesto za vas. Osim što su stvari jeftine još se možete i cjenkati tako da možete proći još i bolje. 

Woodbury Common, New York

Raj za šopingoholičarke svakako je Woodbury Comon, meka outlet dućana gdje možete pronaći jeftinu odjeću svih američkih brandova kao što su Banana Republic i Gap. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom