Lifestyle

Komentari 1

Haljine koje se pamte zbog bezvremenske privlačnosti

Haljine koje se pamte zbog bezvremenske privlačnosti

Kultni stilovi inspiracija su za uvijek novi, ali i dalje nepogrešiv look. Mala crna ili bijela čipkasta haljina nadživjele su modne promjene i djeluju i danas decentno

Audrey Hepburn, Jackie O i Lady Di stilom odijevanja urezale su se u kolektivno modno pamćenje, a neke od kreacija koje su proslavile imaju bezvremensku privlačnost. “Mala” crna haljina Holly Golightly u filmu “Doručak kod Tiffanyja”, izazovna pojava neprežaljene princeze naroda na večeri Vanity Faira ili raskoš Puccijevih uzoraka na besprijekornoj figuri Jackie O nepogrešivi su primjeri seksepila, glamura i jasno izraženoga modnog stava. Ne smijemo zaboraviti ni englesku glumicu i pjevačicu Jane Birkin, koja je čak i u slobodoumnim te buntovnim šezdesetima znala kako izgledati seksepilno bez trunke vulgarnosti.

Bijela čipkasta haljina s izrezom do pupka (na slici gore) i danas djeluje nevjerojatno decentno, a opet toliko upečatljivo. Budući da je u aktualnoj sezoni ta vrsta prozirnog materijala jedan od nezaobilaznih trendova, fotografija Jane Birkin može poslužiti kao uvijek dobrodošla inspiracija. Minimalno modnih dodataka (crni broš i tanka zlatna oglica u originalnom izdanju) jedino je pravilo kojeg se treba pridržavati. 

Na nevjeru princa Charlesa odgovorila je haljinom

Britanski dizajner J. Galliano za Lady Di je rekao: “Uvijek sam imao osjećaj kako se znala poslužiti modom kao prigušenim jezikom, pustila bi da odjeća govori umjesto nje kad to sama nije mogla”. Iste večeri kad je princ Cahrles priznao nevjeru u intervjuu, Diana se pojavila na večeri Vanity Faira u seksi haljini golih ramena.

Hubert de Givenchy, dugačke rukavice i biseri

U filmu “Doručak kod Tiffanyja” američka glumica i modna ikona Audrey Hepburn zablistala je u crnoj večernjoj haljini Huberta de Givenchyja uz koju se nose dugačke crne rukavice, podignuta kosa i biseri.

Onassis probudio seksepilniju Jackie Kennedy

Udajom za grčkog tajkuna Aristotela Onassisa odijevanje dotadašnje Jackie Kennedy poprimilo je posebnu, seksepilnu notu. Capri hlače, polo majice i Puccijeve haljine  spretno je kombinirala s velikim sunčanim naočalama, slamnatim šeširima, sandalama ravnih poteptica i diskretnim nakitom.

Najčitaniji članci