Lifestyle

Komentari 35

Hit klasika: Prugice se nose u svim bojama i smjerovima...

Hit klasika: Prugice se  nose u svim bojama i smjerovima...

Ovaj omiljeni ljetni print voli dugine boje i širine, crno-bijele pruge ‘razigrat’ će upečatljivi dodaci, a lako se kombiniraju i s drugim upečatljivim uzorcima

Prugice ljeti jednako su revolucionarne kao cvjetni uzorak u proljeće - doista je teško zamisliti da najtoplija sezona prođe bez njih.

Od Ralpha Laurena, koji se igrao s asimetričnim plavo-bijelim linijama na večernjoj haljini bez naramenica, do šarenila jarkih boja Salvatorea Ferragama, prugice su obilježile kolekcije za proljeće/ljeto 2016. Iako su kreativnošću odavno napustili tradicionalni plavo-bijeli model, dizajneri su itekako svjesni privlačnosti ovoga klasičnoga komada koji se “proširio” u paleti boja i kombinacija.

Glumica Marion Cotillard nosi ih ispod sakoa leopardova uzorka, dokazujući još jedanput kako su upravo modni eksperimenti pravi način za pogoditi “u sridu”, dok ih ljubiteljice klasike vole nositi ispod raskopčane bijele košulje.

Dolce & Gabbana koristili su ih kao podlogu za razne motive i našivene ukrase, a Jonathan Saunders besramno ih je kombinirao u svim smjerovima, širinama i materijalima, pazeći samo da nijanse ostanu neutralne. Čar prugica je u njihovoj nenapadnosti, stoga uz njih nosite uočljivije modne dodatke. 

Uske pruge laskaju punijoj, a one šire vitkoj liniji modno je pravilo. Ali u moru širina, smjerova i boja lako je naći komad koji prkosi tom pravilu.

Ležerna elegancija
Olja Vori crno-bijelu haljinu sparila je s dodacima u istim bojama, a dašak divljine daju cipele Valentino.

Najčitaniji članci