Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Hit proizvod za savršen ten: BB kreme su kao druga koža

Hit proizvod za savršen ten: BB kreme su kao druga koža
1

BB kreme ujedinjuju svojstva hidratantne kreme, tekućeg pudera i korektora, a istodobno štite od sunca i drugih vanjskih utjecaja te sprečavaju pojavu bora

VIDEO

Nove su zvijezde industrije ljepote BB kreme čiji je izvorni naziv kratica engleskog izraza blemish balm (balzam protiv mrlja odnosno nepravilnosti), a danas se oznaka BB najčešće prevodi kao beauty balm (balzam za ljepotu). Proglašene su čudotvornim proizvodima jer koži daju “sve u jednom” istodobno je njegujući poput hidratantne kreme i prekrivajući nepravilnosti poput tekućeg pudera, a i štite od sunca te drugih vanjskih utjecaja.

Smatra se da je povijest BB krema počela potkraj šezdesetih godina u Njemačkoj gdje su se koristile za njegu nakon jakih pilinga i laserskih tretmana kako bi umirile crvenilo, spriječile upale i pomogle zacjeljivanju kože. Prema službenim podacima, korejske medicinske sestre donijele su BB kremu iz jednoga njemačkog kozmetičkog laboratorija u Koreju gdje je otkriveno njezino blagotvorno djelovanje na problematičnu kožu, a potom se taj proizvod počeo istraživati i dodatno razvijati. Veliki “bum” izazvalo je otkriće da BB krema odlično ujednačuje ten što je osobito važno Azijatkinjama.

Njega sve u jednom

Poznato je naime da teže idealu svijetle, porculanski besprijekorne puti. Prava pomama zavladala je Azijom kad su korejske filmske zvijezde počele hvaliti BB kremu kao prvorazredno sredstvo za lijep ten.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad su europske i američke kozmetičke tvrtke vidjele kako se dobro prodaju BB kreme na golemom azijskom tržištu, spremno su se uključile u utrku. Lancôme, Bobbi Brown, Dior, The Body Shop i druga poznata imena lansirala su BB kreme nadahnute azijskim ritualima ljepote, pa je bilo samo pitanje vremena kad će se tim trendom “zaraziti” i Zapad. 

Najveći marketinški udar dogodio se prošle godine, a ove se godine dodatno zahuktava. Proizvođači su, dakako, pomno pazili da udovolje zapadnjačkim vizijama savršena tena - dok azijske varijante BB krema imaju učinak posvjetljivanja, u Europi i Americi tradicionalno se traži dašak preplanulosti.

Tako su BB kreme došle kao svojevrsne nasljednice toniranih krema, ali još naprednije i “prirodnije”.

Mora im se priznati da uistinu nude “sve u jednom”. Tipična BB krema ujedinjuje svojstva hidratantne kreme, tekućeg pudera i korektora te štiti od sunca prilično visokim zaštitnim faktorom, najčešće od 20 do 30. Često sadrži i dodatne blagodati za ten.

"Pametni" pigmenti

Na primjer, biljne esencije, hijaluronsku kiselinu, antioksidanse, kofein, prirodne šećere i druge sastojke koji održavaju svježinu i mladolikost kože. Ukratko, BB krema ujedno je i njega protiv bora.

Takvi su preparati praktični i ekonomični, a veliki im je plus to što koža u samo jednom potezu izgleda besprijekorno, ali bez osjećaja pudera. Pigmenti koje proizvodi sadrže prozvani su “pametnima” jer se prilagođavaju tonu kože, pa se BB kreme nude u jednoj “svemogućoj” ili eventualno u dvije ili tri nijanse. 

Pigmenti također posvjetljuju ten “hvatajući” i reflektirajući svjetlost. Takvi “multidimenzionalni” trikovi odlično prikrivaju nepravilnosti bez potrebe za nanošenjem veće količine proizvoda. Dovoljno je na lice nanijeti malo BB kreme koja se lako razmazuje i “razrađuje”.

Već dolaze CC kreme

BB krema idealna je kad nemate vremena za šminkanje, a želite odmah lijepo izgledati. Po potrebi se može koristiti zasebno ili kao podloga za make-up. U pravilu je pogodna za sve tipove kože, a su neke kreme dodatno prilagođene osjetljivoj i problematičnoj koži. Na primjer, na nekim BB kremama posebno je naznačeno da su osmišljene za masnu i mješovitu kožu: matiraju ten uklanjajući suvišnu masnoću te smanjuju proširene pore i nepravilnosti.

Prednosti su BB krema to što unatoč lakoći ostaju postojane na koži te joj daju baršunastu mekoću i glatkoću. BB kreme nude instant-savršenstvo s trenutačnim učinkom “druge kože” ali i dugoročno ljepšu kožu obećavajući vidljivo poboljšanje njezine “kvalitete” već za nekoliko tjedana.

Na tržište uskoro dolazi nova generacija BB krema - CC kreme. Kratica CC najčešće znači color correcting (popravljanje odnosno poboljšanje boje) ili complexion correcting (poboljšanje tena). CC kreme imaju još lakšu teksturu, još se bolje stapaju s kožom i sadrže više hranjivih sastojaka. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru