Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Hrvatski tim iz Metamorfoze u Kopenhagenu otvorio najveći Muzej Iluzija u Europi

Hrvatski tim iz Metamorfoze u Kopenhagenu otvorio najveći Muzej Iluzija u Europi

Nakon otvorenja u Las Vegasu, širenje mreže korporativnih Muzeja Iluzija se nastavlja otvorenjem u Kopenhagenu.To je dosad najveći europski privatni Muzej Iluzija čiji eksponati nastaju u Hrvatskoj

VIDEO

Dosad najveći europski Muzej Iluzija otvoren je jučer u Kopenhagenu. Ovaj originalno hrvatski koncept začet na ideji osnivača i vlasnika Muzeja Iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, zasigurno će postati nezaobilazna atrakcija lokalaca i turista svih uzrasta u danskoj prijestolnici.

Smješten je u najpopularnijoj ulici Kopenhagena

Globalno prepoznat spoj fascinantnog svijeta zabave i edukacije s hrvatskim potpisom smjestio se u najpopularnijoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena.

Muzejem Iluzija upravlja hrvatska tvrtka Metamorfoza, koja se u svom portfoliju može pohvaliti s preko 50 Muzeja Iluzija otvorenih u svijetu. Novootvoreni u Kopenhagenu proteže se na 1.200 četvornih metara i svojim posjetiteljima osigurava više od 70 uzbudljivih i vrlo atraktivnih eksponata od kojih neki upravo u Kopenhagenu imaju i svoju svjetsku premijeru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

adventski program u muzeju slavonije 01:34

Svjetska premijera dosad nikad viđenih eksponata i iluzija

Posjetitelji će ondje tako imati mogućnost pobuditi maštu i aktivirati svoja osjetila putem posve novih iluzija koje imaju poveznice s lokalitetom, točnije odaju počast danskoj kulturi i povijesti.

Penjanje uz povijesnu kopenhagensku fasadu, posjet potpuno novom konceptu specijalnog danskog hot dog štanda odsad su mogući, ali isključivo u novo otvorenom Muzeju Iluzija u Kopenhagenu gdje će posjetitelji na jedan poseban način osjetiti i prisutnost danskog autora, Hansa Christiana Andersena.

Također, veliku premijeru među eksponatima doživjet će i Vortex Dome koji se igra dinamikom kretanja, kao i Shade Illusion koji se poigrava sjenama. Posjetitelji Muzeju Iluzija u Kopenhagenu dakako, neće biti lišeni već svima dragih i vrlo popularnih iluzija kao što su Walk-in-kaleidoskop te tzv. beskonačna soba.

FOTO Pogledajte nove novčanice britanske funte s likom kralja Charlesa, dizajn ga oduševio...
FOTO Pogledajte nove novčanice britanske funte s likom kralja Charlesa, dizajn ga oduševio...

Muzej Iluzija u Kopenhagenu prati i još jedna velika novost, mogućnost posjete dosad najvećem muzejskom shopu s novim konceptom i najvećim asortimanom.

Metamorfoza nastavlja širiti mrežu korporativnih Muzeja Iluzija u svijetu

- Učenje kroz zabavu naša je premisa, a još jednim otvorenjem potvrdili smo da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno. Predano smo i dugo radili na ovom projektu. Otvorenje Muzeja Iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i dožive nezaboravno iskustvo. Nastavljamo s našim širenjem, ali s posebnim fokusom na korporativne, privatne Muzeje Iluzija poput upravo otvorenog u Kopenhagenu. Trenutačno prema tom modelu upravljamo s ukupno njih šest – Charlotte, Minneapolis, Atlanta, Las Vegas, Denver te New York. Najveći korporativni Muzej Iluzija na svijetu je onaj ljetos otvoren u Las Vegasu, a europski sada u Kopenhagenu - izjavio je Teo Širola, direktor Metamorfoze, hrvatske tvrtke sa sjedištem u Zagrebu koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija te stoji iza brenda diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike.

U dojmljivim iluzijama i premijernima eksponatima sinoć su u Kopenhagenu na svečanom otvorenju imali prilike uživati i mnoge javne osobe te poznata lokalna lica, obići sve muzejske prostorije, doživjeti specifične scenografske elemente koji su pomno osmišljeni da beskrajno zavaraju um, ali i postanu atraktivna kulisa vrijedna dijeljenja na društvenim mrežama.

Zendaya otvorila dušu: Još kao dijete sam radila da prehranim obitelj, ni u školu nisam išla...
Zendaya otvorila dušu: Još kao dijete sam radila da prehranim obitelj, ni u školu nisam išla...

Muzej Iluzija može se pohvaliti činjenicom kako je riječ o najvećem lancu privatnih muzeja na svijetu s preko 50 lokacija, u 25 država svijeta i 10 milijuna posjetitelja, a čije iluzije i eksponati nastaju u Hrvatskoj od strane razvojno-istraživačkog tima u Oroslavju.

Drama na španjolskom dvoru! Bivša kraljica završila u bolnici
Drama na španjolskom dvoru! Bivša kraljica završila u bolnici

Ovaj globalno uspješni i brzorastući projekt na ovim brojkama ne planira stati. S obzirom na aktualni pohod na SAD, tim Metamorfoze ondje uskoro planira otvoriti i ekstenziju svom zagrebačkom uredu radi lakšeg upravljanja muzejima.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje