Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

I gumice za kosu se trebaju prati - na njima se skupljaju bakterije

I gumice za kosu se trebaju prati - na njima se skupljaju bakterije

Gumice lako mogu pokupiti bakterije, proizvode za njegu kose i nečistoću. Iako se to uglavnom odnosi na one veće ni male nisu isključene. Ako ih redovito ne mijenjate operite ih

Peru se ovisno o vrsti tkanine. Uvijek ih možete ubaciti u vrećicu za pranje i oprati s ostatkom odjeće. Ali, ako bi ih radije oprali ručno, to možete učiniti na nekoliko jednostavnih načina:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

čišćenje 00:58

Za elastične ili pamučne gumice

Napunite umivaonik toplom vodom i dodajte nekoliko kapi nježnog tekućeg deterdženta ili tekućine za suđe. Ostavite gumice da se namaču u tekućini otprilike 10 do 30 minuta. Nakon toga ih isperite i iscijedite, a elastične pustite da se osuše ili ih obrišite.

Za svilene gumice

Svilene zahtijevaju malo više brige, obzirom na to da su izrađene od nježnih, finih vlakana. Napunite umivaonik ili posudu hladnom vodom i dodajte nekoliko kapi blagog tekućeg sapuna bez mirisa.

Unaprijed možete očistiti mrlje dodavanjem sapuna izravno na mrlju i nježnim utrljavanjem prstima.  

Ostavite gumice da se namaču 15 do 30 minuta. Nakon toga ih isperite hladnom vodom i lagano ih pritisnite uz bok umivaonika da iscuri višak vode. Nemojte ih uvijati ili gužvati. Ostavite ih da se osuše na čistom ručniku, piše mbg.