Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Idealni poslovi za sramežljive: Puno se razmišlja, malo druži

Sramežljivim ljudima je puno teže na poslu doći do izražaja od svojih glasnijih i probitačnijih kolega. Kod ovih 25 poslova, sramežljivi ljudi imaju puno više šanse ostvariti svoj puni potencijal...

Foto: Dreamstime
8 komentara

Neka zanimanja kao da su stvorena za sramežljivije i tiše pojedince među nama.

Business Insider je pregledao poslovnu bazu podataka Ministarstva rada SAD-a koja sadrži detaljne informacije o stotinama radnih mjesta kako bi pronašli pozicije koje ne zahtijevaju puno društvene interakcije, piše američki Time.

Donosimo top 15 zanimanja koja ne zahtijevaju previše društvene interakcije, a važna su za sveopće funkcioniranje svijeta. 

1. Molekularni i stanični biolozi

Molekularni i stanični biolozi proučavaju prirodu i uporabu raznih područja na površini Zemlje, te povezuju i tumače interakcije fizičkih i kulturnih fenomena.

2. Administratori kompjuterskih i mrežnih sistema

Administratori instaliraju, konfiguriraju i održavaju lokalne mreže pojedinih organizacija, širokopojasne mreže i internetske sustave ili dijelove mrežnog sustava.

3. Biokemičari i biofizičari

Biokemičari i biofizičari proučavaju kemijske sastave ili fizičke principe živih stanica i organizama, njihovu električnu i mehaničku energiju i vezane fenomene.

4. Inženjeri pogonskih goriva

Inženjeri pogonskih goriva dizajniraju, procjenjuju, prilagođavaju ili izgrađuju komponente čelija goriva ili sistema za prijevoz ili skladištenje.

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

5. Web administratori

Web administratori upravljaju dizajnom, implementacijom, razvojem i održavanjem Internet sadržaja. Oni testiraju i provjeravaju kvalitetu Internet stranica i aplikacija.

6. Inženjeri biomedicine

Biomedicinski inženjeri primjenjuju znanje inženjeringa, biologije i biomehaničkih načela za oblikovanje, razvoj i procjenu bioloških i zdravstvenih sustava i proizvoda, poput umjetnih organa i protezi.

7. Arhitekti baza podataka

Arhitekti baza podataka osmišljavaju strategije za poslovne baze podataka i postavljaju standarde za rad u bazama, sigurnost i programiranje.

8. Geoznanstvenici, osim hidrologa i geografa

Geoznanstvenici proučavaju sastav, strukturu i druge fizičke aspekte Zemlje. Bave se naftom, prirodnim plinom, mineralima i podzemnim vodama te odlaganjem otpada, obnavljanju zemljišta i drugim problemima u okolišu.

Foto: Dreamstime

9. Znanstvenici koji se bave proučavanjem materijala

Oni istražuju i proučavaju strukture i kemijske značajke različitih prirodnih i sintetičkih ili kompozitnih materijala, uključujući metale, legure, gume, keramiku, polimere i staklo.

10. Inženjeri koji se bave materijalima

Inženjeri materijala proučavaju razne materijale i razvijaju strojeve i procese za proizvodnju materijala koji se koriste za proizvode koji moraju zadovoljiti posebne specifikacije dizajna i performansi. Oni razvijaju nove namjene za poznate materijale.

11. Aktuari

Aktuari analiziraju statističke podatke, kao što su smrtnost, broj nesreća, zastupljene bolesti u stanovništvu, invalidnost i stope umirovljenja te izrađuju tablice vjerojatnosti za predviđanje rizika i odgovornosti za plaćanje budućih naknada.

REUTERS/PIXSELL | Autor: Reuters/PIXSELL Foto: Reuters/PIXSELL

12. Programeri softverskih aplikacija

Razvojni programeri razvijaju, stvaraju i mijenjaju opće programe za računalne i specijalizirane računalne programe 

13. Ekološki ekonomisti

Ekološki ekonomisti provode ekonomsku analizu vezanu uz zaštitu okoliša i korištenje prirodnih resursa, kao što su voda, zrak, zemlja i obnovljivi izvori energije.

518171158 IZBORITE SE Žene imaju više problema kod dobivanja plaće koju zaslužuju

14. Astronomi

Astronomi proučavaju, istražuju i interpretiraju astronomske fenomene kako bi proširili postojeće znanje ili kako bi postojeće podatke primjenili za rješavanje praktičnih problema.

DOBAR NAČIN Sa šefom se borite inteligentno - idealan je asertivan način

15. Matematičari

Matematičari provode istraživanja na temeljnoj matematici ili se bave primjenom matematičkih tehnika u znanosti, kod upravljanja i u drugim životnim sferama.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message