Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ideje kako zabaviti djecu, a da pritom nešto korisno i nauče

Ideje kako zabaviti djecu, a da pritom nešto korisno i nauče

Dječje igranje ne služi samo za tjeranje dosade i ubijanje vremena. Ono je ključno za fizički, emocionalni, kognitivni i socijalni razvoj djeteta. Izbjegavajte im davati mobitel i tako na najlakši način riješiti problem

VIDEO

1. Napravite puzzle

Ako ste riješili sve zagonetke, naučite djecu kako mogu napraviti svoje puzzle. To je sjajan način da ih potaknete na izradu, a djeca će tako vježbati sposobnosti rada s rukama. Obiteljsku fotografiju, fotografiju svog omiljenog kućnog ljubimca, televizijsku emisiju ili likove iz svoje omiljene knjige možete pretvoriti u slagalicu.

2. Vrući krumpir

Sjedite s djecom u krug u kojem ćete dodavati loptu što je brže moguće i istovremeno pjevati ili brojiti do unaprijed određenog broja. Iz igre ispada onaj kod koga se nađe lopta kad pjesma ili brojanje završi. Nastavite igrati dok ne ostane samo jedan igrač. Ova igra je dobra da dijete vježba ili uči brojanje.

3. Neobična kutija

U veliku kutiju s poklopcem stavite neki zanimljiv predmet i s jedne strane izbušite rupu dovoljno veliku da dijete provuče ruku. Na temelju opipa dijete mora pogađati o kojem je predmetu riječ. Dijete može postavljati pitanja o tom predmetu, a i roditelj ga migovima može voditi do odgovora. Ovako dijete vježba svoju maštu.

Super ideje kako spriječiti dijete da ima tantrume tijekom vožnje
Super ideje kako spriječiti dijete da ima tantrume tijekom vožnje

4. Ploča sa šarenim oblicima

Djeca će naučiti nove oblike i boje kroz edukativnu ploču koju možete sami izraditi sa svojim djetetom. Ne trebaju vam nove igračke, samo malo volje i truda da ih sami napravite.

5. Figurice od papira

Od sve dostupne ambalaže različite veličine i ukrasnog papira koje imate doma djeca mogu izrađivati kuće, gradovi i ostale različite figurice. YouTube je pun tutorijala kako nešto napraviti pa im postavite izazov i neka pobjednik bude tko prije nešto napravi. Ovako će djeca vježbati svoju motoriku.

6. Izrada plastelina

Playdough ili plastelin je izvrsno sredstvo protiv dosade. Postoje razne vrste recepata koji uključuju sastojke koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće. Dopustite svojoj djeci da budu praktična u kuhinji te im pomozite u izradi plastelina jer ​​će im to pomoći da razviju ponos, osjećaj vlasništva i pripadnost. Radit ćete na matematici, znanosti i osjetilima odjednom.

Kako odabrati igračke za razvoj djece različite dobi
Kako odabrati igračke za razvoj djece različite dobi

7. Organizirajte natjecanje u papirnatim avionima

Neka djeca dizajniraju svoj vlastiti papirnati avion, a zatim neka se natječu u tome čiji dizajn može letjeti najdalje. Morat će testirati svoje STEM (znanost, tehnologija, inženjering i matematika) vještine.

Ovo je sjajna aktivnost za kišni dan jer ne zahtijeva puno vremena za pripremu ili materijala. Osigurajte listove papira i slobodu pronalaženja materijala po kući za izradu najboljeg aviona. Velika djeca, pa čak i tinejdžeri zabavljat će se dizajnirajući, isprobavajući i prilagođavajući svoje avione.

8. Malo drugačija igra skrivača

Iako je ovo najuobičajenija igra, mnoga mala djeca je vole. Iskoristite cijelu kuću i budite kreativni s pravilima igre. Na primjer, djeca mogu recitirati abecedu umjesto da broje do deset. Iako vam djecu vjerojatno neće biti teško pronaći, malo se pretvarajte kako ih je teško naći jer su se jako dobro sakrili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje