Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Imate višak čokoladnih mrvica: Super ideje kako ih iskoristiti

Imate višak čokoladnih mrvica: Super ideje kako ih iskoristiti
1

Višak čokoladnih mrvica kojima krasite torte i druge slastice možete na jako puno načina, a mi vam donosimo nekoliko fantastičnih ideja - od punjenja za kroasane do vruće čokolade

VIDEO

Višak čokoladnih mrvica kojima krasite torte i druge slastice možete uvijek ubaciti u smjesu za kuglice bez pečenja. Pomiješajte ih s oblatnom ili usitnjenim biskvitom namočenim u mlijeko i rum, dodajte sjeckane orašide, maslac za čvrstoću, pa kad smjesa postane kompaktna oblikujte loptice, namočite u bijelu čokoladu i pospite s preostalim mrvicama.

Od pola šake mrvica možete pripremiti tijesto za hrskave beze bombice. Pomiješajte ih s kokosovim brašnom u čvrsti snijeg pa pomoću dvije manje žlice slažite hrpice na lim obložen papirom za pečenje i pecite na nižoj temperaturi dok ne postanu hrskave. Lisnato tijesto razvaljajte u krug, izrežite u trokute, pospite ih čokoladnim mrvicama, zamotajte i ispecite minikroasane.

Thinkstock

Roladu prelivenu pudingom od vanilije pospite mrvicama i ploškama banane te zamotajte. Pripremite ‘čokoladne zalogaje’ tako da plastične žlice u bojama, pomoću slastičarske vrećice s tankim otvorom, napunite otopljenom bijelom i tamnom čokoladom, pospite mrvicama i ostavite neka se stisnu.

Poslužiti ih možete i uz šalicu vrućeg mlijeka, pa neka gosti uživaju u spravljanju vruće čokolade. Polovice čokoladnih jaja možete napuniti nugat namazom ili pudingom, pa ukrasiti čokoladnim mrvicama i šarenim bombonima.

Mogu vam poslužiti kao inspiracija za pripremu drugih maštovitih slastica; napravite ‘žele lubenice’ tako da prerežete limetu na pola, izdubite i umetnite u silikonske kalupe za muffine, pa ulijte crveni preljev za torte ili želatinu otopljenu u crvenom voćnom soku. Ubacite nekoliko zrna čokoladnih mrvica u žele pa ostavite u hladnjaku dok se skroz ne stisne. 

Karamelizirane jabuke na štapiću

Na mjesto peteljka zabodite drveni štapić. Otopite na pari kupovne karamele ili pripremite preljev od ukuhanog šećera i sirupa, prelijte vrh jabuka i pospite čokoladnim mrvicama.

Čokoladna pizza s cimetom i voćem 

Dizanom tijestu dodajte šećera, cimeta, kakaa i šaku orašida, razvaljajte i pecite na namašćenom limu pa premažite tankim slojem mascarponea, meda i slatkog vrhnja i ukrasite mrvicama i voćem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'
OPROSTILA MU JE

Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'

Britanac David (64) kaže da je postao 'opsjednut' drugom ženom nakon što ju je upoznao na tečaju. Ali njegova supruga Ruth (58) oprostila mu je nakon što je shvatila da 'nije njegova krivnja'