Obavijesti

Lifestyle

Infekcije mokraćnog sustava najčešća su boljka svake žene

Infekcije mokraćnog sustava najčešća su boljka svake žene
2

Snažan bol, osjećaj peckanja i stalna potreba za mokrenjem simptomi su koje je iskusila većina žena, a najbolja prevencija su pijenje puno tekućine i brusnice

VIDEO

Svaka druga žena je barem jednom u životu imala upalu mjehura, a čak je 15 posto onih kojima su infekcije donjih mokraćnih puteva kronična tegoba. Osim redovite higijene, preporučljivo je i češće mokriti jer zadržavanje mokraće može pogodovati bakterijama. 

Znakovi upale

Infekcije urinarnog trakta po učestalosti su odmah iza respiratornih infekcija. Najčešće su to bakterijske infekcije donjih mokraćnih putova i to kod žena. Znakovi upale mokraćnog mjehura su vrlo često mokrenje manjih količina urina, mokrenje uz peckanje ili bol, iznenadne i neodgodive potrebe za mokrenjem, neugodan miris urina te pojava boli iznad pubične kosti. 

Otporna Escherichia coli

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bakterija Escherichia coli najčešći je uzročnik spomenutih infekcija. Na žalost,  infekcije E. coli sve su kompliciranije zbog njene sve veće otpornosti na antibiotike. Često uobičajene terapijske metode ne nude dovoljno dobre rezultate za liječenje ponavljajućih upala. Osim antibiotika za pomoć su dostupni i dodaci prehrani, najčešće na biljnoj osnovi. Njihovo korištenje se preporučuje upravo kod čestih i ponavljajućih infekcija. Najpoznatiji sastojak je zasigurno ekstrakt ploda američke brusnice. 

Prirodni antibiotik - američka brusnica

Američka brusnica (Vaccinium macrocarpon) prirodna je pomoć kod čestih infekcija i preporučuje se uzimati kao prevencija, ali i za sprečavanje ponovnih upala. Djelovanje brusnice se prije objašnjavalo činjenicom da zakiseljuje urin i time otežava preživljavanje bakterijama. Prije par godina otkrio se vjerojatno važniji mehanizam djelovanja brusnice. Biljka sadrži skupinu spojeva proantocijanidine (PCA) koji sprečavaju vezanje bakterije na površinu organa mokraćnog trakta. Na taj način mokrenjem se bakterije izbacuju van iz organizma.

Brusnica u ljekarnama

Među proizvodima s ekstraktima brusnice ističu se Brusnica kompleks tablete i Brusnica kompleks kapi iz Pharmoval linije. Riječ je o jedinstvenim proizvodima jer uz značajnu količinu ekstrakta ploda američke brusnice sadrže i beta-glukan te vitamin C koji doprinosi održavanju imuniteta.

Brusnica Kompleks tablete sadrže čak 900 mg brusnice u dnevnoj dozi, a Brusnica kompleks kapi primjenjuju se jednostavno konzumacijom uz vodu ili sok te su prikladne i za djecu stariju od godinu dana kao i za odrasle. Pharmoval Brusnicu možete pronaći u ljekarnama.

Direktnu narudžbu uz dostavu na kućnu adresu možete napraviti OVDJE!

Više zdravstvenih tema, čestih tegoba i njihovih rješenja pronađite u specijalu Zdravlje za cijelu obitelj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru