Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

'Influenceri' iz džungle: Gorile pokazale kako pozirati za selfie

Dvije gorile, koje su do nedavno spadale u vrstu koja je na rubu izumiranja, su pokazale kako se pozira za selfie. Zbog fotografije park dobiva više donacija no ikad

VIDEO

Dvije planinske gorile, koje spadaju među najugroženije životinje na Zemlji, nedavno su pozirale za selfie rendžera Nacionalnog parka Virunga u Congu, Mathieua Shamavua.

Rendžer je uz objavljenu fotografiju na Instagramu napisao da je to samo još jedan dan u uredu, a fotografija je privukla mnogo pozornosti na internetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Virunga National Park (@virunganationalpark)

Mathieu, koji je prethodno radio za Institut za očuvanje prirode u Kongu (ICCN), fotografijom je privukao puno ljudi koji su u komentarima hvalili njegov rad te obećali da će donirati novac parku za poboljšanje uvjeta u kojima gorile žive. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do nedavno su planinske gorile bile su na rubu izumiranja zbog dvostruke prijetnje - krivolova i uništavanja njihovog prirodnog staništa. Neprekidni rad na očuvanju njihove vrste je urodio plodom, ali u divljini ih zbog navedenih razloga ima tek tisuću, a iz dana u dan je njihovog staništa sve manje te teško opstaju. 

Možete li zamisliti koliko je 10 cm proširenja vrata maternice?
Možete li zamisliti koliko je 10 cm proširenja vrata maternice?

Dvije gorile na fotografiji ostale su siročad nakon što su krivolovci ubili njihove majke, a odgojene su u parku. Budući da su cijeli život proveli uz ljude, nije vjerojatno da će biti vraćene u divljinu.

Virunga se nalazi u planinskom istočnom dijelu DR Konga i prvi je nacionalni park uspostavljen na afričkom kontinentu - posebno radi zaštite gorila u tom području.

Tim od 600 rendžera djeluje diljem parka kako bi očuvao divlje životinje od krivolovaca i ljudskog utjecaja, i to u regiji u kojoj u proteklih 20 godina bijesne ratove i krvavi sukobi. 

Mathieuova fotografija je podijeljena u grupi Elite Anti-Poaching Unit i Combat Trackers te je podijeljena više od 20.000 puta.

- Selfie godine - napisala je Yvonne Ndege, bivša novinarka BBC-ja koja sada radi za UN u Keniji.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme