Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Isplanirajte medeni mjesec za pamćenje na bilo kojoj lokaciji

Isplanirajte medeni mjesec za pamćenje na bilo kojoj lokaciji
13

Žene najčešće sanjare o egzotičnim plažama, dok je muškarcima važno da je ponuda hrane i pića dobra, a opcija je bezbroj, od Jadrana, Kariba do Australije...

VIDEO

Dok Kate Middleton i princ William svoj medeni mjesec provode na privatnom otočiću u Sejšelima gdje noćenje stoji 370 tisuća kuna na noć, ostalima novovjenčanim parovima organizacija savršenog medenog mjeseca nije lak zadatak, upravo zbog financijskih ograničenja.

Žene obično sanjare o luksuznom medenom mjesecu koji će im biti nevjerojatna uspomena za cijeli život, muškarci su realističniji i manjih prohtjeva te im je najvažnije da otputuju na ugodnu lokaciju, s dobrom ponudom hrane i pića, gdje će najviše vremena provesti u krevetu sa svojom ženom. Britanska organizatorica vjenčanja Laura Topman tvrdi kako postoje nekoliko osnovnih pravila kojih se treba pridržavati kako bi medeni mjesec uistinu bio "meden".

Bez safarija

Iako je safari zanimljivo iskustvo upoznavanja tajna afričkog kontinenta, ono podrazumijeva cijepljenje protiv brojnih tropskih bolesti prije odlaska na put, ali nažalost slučajevi zaraze nisu rijetki. Osim toga, sanitarni uvjeti znatno su drukčiji od onih europskih, a sam koncept safarija namijenjen je uživanju u pustolovini, a ne ljubavnom odmoru.

Laura Topman svim parovima koji su neodlučni oko destinacije, savjetuje plažu kao najbolji izbor. Prilika za odlazak na bungee jumping ili skok s padobranom ima i u opcijama kraćih izleta kojima ćete moći osvježiti svoju vezu nakon podužeg bračnog "staža", no plaže Kube, Grčke ili pak Jadrana pružit će vam savršenu kulisu da se u potpunosti posvetite u uživanju jedno u drugom.

Sami plaćajte

Zlatno je pravilo da idete na medeni mjesec ako si ga možete priuštiti, što podrazumijeva ne prihvaćanje mednog mjeseca kao dara od vaših roditelja, ili pak dizanja kredita kako biste si ga mogli priuštiti. Ako vam roditelji plaćaju, osjećat ćete se obveznima izvijestiti o svojim planovima koji bi trebali biti oličenje njihovih želja tj. onog što oni smatraju idealnim odmorom.To bi po njima moglo biti obilaženje povijesnih znamenitosti Beča ili Budimpešte, dok biste vi možda najradije hodali po turskim tržnicama , ali oni smatraju da je to preopasno.

Odabir smještaja

Bilo da je riječ o hotelu, bungalovima ili kampu, Laura Topman savjetuje parovima da detaljno istraže ponudu turističkog mjesta te se isto tako raspitaju o postojanju popusta za novovjenčane parove. Ukoliko ste ljubitelj romantike organizirajte latice ruža koje će vas dočekati na krevetu pri vašem dolasku, no ako niste ljubitelj sladunjavih gesti, novce radije utrošite na ukusnu večeru posluženu uz svijeće.

- Muškarci moraju biti svjesni kako je medeni mjesec prvenstveno namijenjen njihovim "ljepšim polovicama", pa ako se potrude da ostvariti snove žena, one će im to višestruko vratiti - smatra Laura Topman.

U financijskoj stisci

Čak i u Velikoj Britaniji oko 75 posto novovjenčanih parova razmišlja o provođenju medenog mjeseca unutar vlastite zemlje, pa ne čudi da ni Hrvati nisu u boljoj situaciji. Odaberite mjesto gdje još niste bili, ili ono na koje ste oduvijek željeli otići, poput posjete izoliranom otoku, uživanje sa svježem zraku Rastoka kod Slunja ili delicijama i prirodi Kopačkog rita.

Krstarenje

Putovanje u nove krajeve nešto je što će svakom bračnom paru ostati kao neizbrisiva uspomena. Financije u ovom slučaju imaju manju ulogu, krstarenje zbog obilaska više lokacija i prelaska brojnih milja omogućuje bogatiji doživljaj nego ijedan drug vid turističkog putovanja.

Top inozemne destinacije

1. Kuba

2. Šri Lanka

3. Sejšeli

4. Maldivi

5. Australija

6. Francuska

7. Italija

8. Bahami

9. Tajland

10. Meksiko

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač