Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Istarski tartuf od 345 grama u Londonu prodan za 33.000 kn

Osim rekordera, prodana su i dva tartufa teška oko 100 grama i 11 manjih primjeraka. Sve tartufe je darovala obitelj Zigante jer se radilo o aukciji humanitarnog karaktera

VIDEO

Elitni Harry's bar u Londonu zamirisao je u ponedjeljak navečer na tartufe. Za 'zlatnim ulovom' polakomili su se mnogi, no pobjedu je odnio onaj tko je najviše ponudio za najveći bijeli tartuf ove sezone pronađen u Istri težak 345 grama. Netko je za njega izdvojio čak 3800 funti, što bi bilo oko 33.000 kuna. Radi se o tartufu koji je do tog trenutka bio u vlasništvu obitelji Zigante.

Licitaciju tartufa organizirala je Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s aukcijskom kućom Sotheby’s, a vodio ju je predsjednik te kuće Lord Harry Dalmeny. Za tartufe se 'borilo' oko 60 imućnih Britanaca.

Osim rekordera, prodana su i dva tartufa teška oko 100 grama i 11 manjih primjeraka. Sve tartufe je darovala obitelj Zigante jer se radilo o aukciji humanitarnog karaktera. Sakupili su ukupno 19.300 funti (oko 170.000 kuna). Polovica iznosa ide Dnevnom centru za rehabilitaciju na pulskoj Verudi, a ostatak ostaje u Velikoj Britaniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njihov tartuf je 1999. uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda

- Istra nije samo bogato nalazište tartufa, već i dom jednog od najvećih bijelih tartufa ikad ubranih. Pronašli su ga 2. studenoga 1999. godine Giancarlo Zigante i njegova kujica Diana u Motovunskoj šumi nedaleko od Livada. S težinom od 1310 g uvršten je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći do tada pronađeni bijeli tartuf na svijetu. Tartuf rekorder nazvan Millenium na tržištu je mogao postići fantastičnu cijenu. No, umjesto u prodaji završio je kao glavni sastojak večere za stotinu uzvanika - stoji na internetskoj stranici tvrtke Zigante tartufi.

Gospodin Giancarlo Zigante u studenom 1999. našao je najveći tartuf na svijetu u blizini Livada, i to u čuvenoj...

Objavljuje Zigante tartufi InternationalUtorak, 26. veljače 2013.

'Istra pridaje sve veću važnost tržištu Ujedinjenog Kraljevstva'

- Istra pridaje sve veću važnost tržištu Ujedinjenog Kraljevstva gdje se već dugi niz godina ulažu veliki napori u promocijskom smislu te se radi na povećanju prometa UK gostiju, intenziviranju postojećih te otvaranju novih avio linija - posebno u razdoblju pred i posezone. Također, od prošle godine TZ Istarske županije surađuje s londonskom PR agencijom, FOX Communication, tako da je Istra sve prisutnija u tamošnjim medijima i događajima, zbog čega regija bilježi sve veći rast britanskih gostiju - rekao je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.

- Nakon specijala Time Out Istria za englesko govorno područje, koji je bio posvećen u cijelosti našoj regiji, TZIŽ intenzivno radi na tome da postane poznatija u Londonu i njegovoj široj okolici, s fokusom na goste srednje-više i više platežne moći, pa je navedena aukcija tartufa i jedna od aktivnosti koja će pomoći Istri da izgradi svoj imidž i reputaciju destinacije Istre. Vjerujem da će ova aukcija pridonijeti afirmaciji branda Istre - dodao je.

Gljive se lakše čiste četkicom za zube, a limun cijedi zagrijan
Gljive se lakše čiste četkicom za zube, a limun cijedi zagrijan

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom