Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Istine o braku treba što prije razumijeti i prihvatiti

Istine o braku treba što prije razumijeti i prihvatiti
1

Brak je stvarnost, a ne film - sve probleme u vezi treba rješavati odmah, kako se kasnije ne bi pretvorili u dugotrajan i bolan životni brodolom

VIDEO

Ljubav možda jest slijepa, no u braku se vid najčešće vrlo brzo popravi, tvrde psiholozi. Ako se vaš partner ne sviđa većini prijatelja, bilo bi dobro da promislite prije samoga ulaska u “bračnu luku” jer teško da su svi u krivu. Udaja/ženidba za nekoga tko je generalno omražen prvi je korak prema vrlo izoliranom, samačkom životu, naglašavaju stručnjaci. Ignorirate li takva “upozorenja” na vrijeme, platit ćete danak kasnije. Ista je stvar s agresivnim, lošim ili neprimjerenim ponašanjem. Dopustite li da vas netko maltretira, ugnjetava, ponižava ili čak fizički napada prije braka, situacija se neće promijeniti ni potpisivanjem “ugovora”. Tuđe se ponašanje ne može kontrolirati, a promjenom sebe ili svojih navika nećete utjecati na partnera. Ako problem nije u vama, ondje nećete pronaći ni njegovo rješenje, kažu psiholozi. Stoga je problematične veze potrebno riješiti na vrijeme.

NAUČITE PRIMATI
Čak i ako smatrate da imate jako puno za dati, ne zadovoljavajte se time. To je najbrži put do suosjećajnog zamora, ističu psiholozi. Dajte drugima, ali i sebi te naučite primati, u protivnom ćete doći do točke u kojoj više nećete imati ništa za dati.
BEBA MIJENJA ŽIVOT
Gledanje na bebu kao na rješenje za spas “mlitave” ili monotone veze loša je opcija, upozoravaju stručnjaci. Dolaskom bebe promijenit će se sve, baš kao i sama veza, tvrde. Stoga svakako budite vrlo svjesni iz kojih razloga i s kime planirate dijete.
NIJE NUŽNO UVIJEK BITI ŽRTVA
Nije vam teško napraviti ništa za partnera - i to je posve u redu. No ako on taj vaš stav iskorištava te mu je teško uzvratiti istom mjerom, stanite na loptu. Prestanite za druge raditi stvari koje bi oni trebali raditi sami za sebe. Koncentrirajte se na vlastiti život.  
MANIPULACIJA
“Da me voliš, ti bi...”. Onaj tko vam tako govori gleda vas jedino kroz prizmu onoga što biste vi mogli značiti njemu. Suprotnost od ljubavi nije mržnja, već krivnja, kažu stručnjaci. Ti ljudi drže da ne zaslužuju vašu ljubav te ju žele osvojiti manipulacijom. 
OTRGNITE SE RUTINI
Ako osjećate da veza više nije što je bila, da joj nedostaje životnosti, žara ili razumijevanja, prekinite ju. Okrenite se za 360 stupnjeva i posegnite za novim iskustvima. Jer dok pokušavate udahnuti život u nešto što je već prošlost, možda propuštate svašta.
NOVAC IGRA ULOGU
Novac je u ljubavi, generalno, sporedan. No on je, marginalno, ipak bitan, kažu psiholozi. Ako se vaša ideja o financijama znatno razlikuje od one vašega partnera, u budućnosti bi moglo biti problema. Također, ako vi crnčite dok partner ljenčari, radije krenite dalje. 
>>  Veze nisu jednostavne - u njih je potrebno stalno ulagati. ako vam je stalo, ne štedite energiju, vrijeme i trud

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Imao sam srčani i trebam ići na odčepljenje vena. Bojim se...'
MEVLUDIN ODGOVARA

'Imao sam srčani i trebam ići na odčepljenje vena. Bojim se...'

Mladić se boji koronografije na koju mora ići jer je nedavno imao srčani udar. No, Mevludin kaže da doista nema potrebe za strahom i da će sve proći u najboljem redu

'Proživio sam najgoru noćnu moru tijekom oralnog seksa'
BIZARNA ISPOVIJEST

'Proživio sam najgoru noćnu moru tijekom oralnog seksa'

Svima se dogode neugodne situacije i, uglavnom, ih preživimo. No priča ovog mladića je toliko nevjerojatna i neugodna da su mu mnogi sugerirali da ostane s ovom djevojkom
'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'