Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Izdavanje i slanje fiskalnih računa preko aplikacije Solo

Izdavanje i slanje fiskalnih računa preko aplikacije Solo
1

Inovativnosti, dizajn i poduzetništvo - Napiši, uredi, isprintaj, pošalji e-mailom ili poštom te uz hrvatsku aplikaciju Solo za jednu minutu naplati uslugu

VIDEO

Kao mali poduzetnik trebao sam nešto jednostavno za evidenciju poslovanja, a bilo mi je dosta izrade računa u Wordu pa je nastao Solo, govori Matija Matečić.

Solo je web aplikacija koja mikro i malim poduzetnicima na jednostavan način omogućuje izradu, ali i slanje fiskalnih računa i ponuda. 

- Uz nekoliko klikova s bilo kojeg računala u svijetu za jednu minutu vaš račun dolazi do kupca - objašnjava njegov tvorac Matečić.

Za pristup servisu dovoljni su računalo, veza s internetom i printer, a svi računi se automatski spremaju u PDF kako bi olakšali slanje putem e-maila ili arhiviranje. U samo godinu i pol, koliko je na tržištu, aplikacija je prikupila više od 1500 registriranih korisnika, a kako bi bili još uspješniji, potrebni su investitori.

- Šokiralo me što su reakcije bile odlične. Solo je odmah prihvaćen iako ljudi nisu mogli vjerovati da je nešto toliko kvalitetno besplatno - kazao je Matečić.

Korisnicima je dostupna besplatna osnovna usluga, paket Jabba, u kojem mogu izdavati do tri računa na mjesec sa svim funkcijama servisa. Naplatna usluga Solo stoji 49 kuna na mjesec i nudi sve opcije koje su potrebne maloj tvrtki za poslovanje.

- Solo nema ugovornu obvezu, što znači da ako ne želite produljiti plaćeni paket, uvijek se možete vratiti na besplatni te izdati do tri računa na mjesec - objašnjava osnivač.

Posljednjih 15 godina Matečić se bavio “custom made” web rješenjima, a 2007. s kolegom je predao zahtjev za otvaranje trgovačkog društva.

- Nije mi bila primarna ideja da živim od ovog, ali su me zanimanje i broj korisnika naveli da mu se potpuno posvetim - govori Matečić.

Nakon godinu i pol od predstavljanja aplikacije Solo razvili su i besplatni dodatak, API (aplikacijsko programsko sučelje), koje omogućuje povezivanje Solo-računa s programima, aplikacijama i web trgovinama.  

- To je korisno za sve tvrtke koje imaju web trgovine jer automatski mogu poslati kupcu račun a da ga ručno ne unose nakon svake obavljene kupnje - objašnjava. 

Osim novosti kao što je API, Solo pamti i rokove plaćanja računa i ponuda, a može slati račune na više e-mail adresa.

- On nije zamjena za fiskalne blagajne, računovodstveni softver i računovodstvo, kao ni zamjena za ERP, ali je zato praktičan za ubrzavanje i olakšavanje poslovanja jer mali poduzetnici više ne moraju trošiti vrijeme sastavljajući u Wordu ponude i račune fiskalizirajući ih te ih zatim tražiti po računalu - govori.

Kako bi svim zainteresiranim mogućim korisnicima objasnili prednosti i način korištenja, Matečić će sutra održati i besplatan webinar Solo računovodstvo. Webinar 30. rujna u 11 sati možete pratiti putem Google+, a možete ga gledati i na YouTubeu. 

- Na webinaru želim korisnicima u 30 minuta pokazati sve opcije ove aplikacije te ih naučiti kako u jednoj minuti izraditi i poslati račun - objašnjava Matečić.

Na webinaru će, dodaje, sudionici moći pitati sve što ih zanima, a jedan od njih dobit će i besplatnu licenciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku