Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Važno: Izaberite drvce kojem se iglice manje truse i podnosi grijane prostore

Jela ili smreka za božićno drvce: Otkrijte koja je bolja za vaš dom

Nije lako izabrati božićno drvce, pogotovo ako izbor ostavljate za zadnje dane, kad je i ponuda već slabija. Evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći u tome da uzaberete ono koje će se bolje držati

VIDEO

Kod izbora božićnog drvca osim ljepote treba paziti i na određene karakteristike kako bi ono što duže trajalo. Jele su najizdržljivije, srebrna smreka je savršena za dekoriranje, a praznine borova možete kamuflirati velikim božićnim ukrasima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ujak godine napravio sve da nećaci upoznaju Djeda Mraza

Pokretanje videa...

Prerušio se u djeda mraza kako bi iznenadio nećake 00:53

Dvije vrste jela

Kavkaška ili nordijska jela savršeno je božićno drvce zato što su joj iglice glatke i ne ispadaju. Ciljano su je uzgojili za potrebe Božića, jer može dugo izdržati u ugrijanim domovima.  

Fraserova jela je plavičaste boje, a grane su lagano okrenute prema gore što joj daje raskošan izgled bez puno praznina. Jela je zahvalnija od smreke zato što joj iglice ne ispadaju pa samim time duže traje. Ugodnog je mirisa, a grane su snažne tako da će izdržati težinu svih božićnih ukrasa. 

Smreka

Smreka je najčešće božićno drvce, a većina ljudi je voli zbog intenzivnog mirisa. Osjetljivija je na promjene temperature nego jela, pa ju je najbolje držati u prostoriji s umjerenom temperaturom. 

Klasična i srebrna smreka

Tzv. klasična smreka (lat. Picea Abies) vrlo se često bira za božićno drvce jer je intenzivnog mirisa crnogorice, ali i nešto pristupačnije cijene u odnosu na ostala drvca.

Srebrna smreka jedno je od najpoželjnijih božićnih drvca zbog svoje prekrasne srebrne boje, no što je boja intenzivnija to je smreka i skuplja. Prilično je otporna pa iglice ne ispadaju previše. Grane su izrazito čvrste, a piramidalni oblik savršen za aranžiranje. Srebrne nijanse smreke najbolje se slažu s bijelim, plavim i srebrnim ukrasima.

POGLEDAJTE FINALE PRVOG HRVATSKOG DIY SHOWA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'