Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Jeste li ikada vidjeli ovakav drveni namještaj? Inspiraciju za svoje unikate dobio je u potresu

Jeste li ikada vidjeli ovakav drveni namještaj? Inspiraciju za svoje unikate dobio je u potresu

Hank, koji je sam svoj učitelj, već dugo izrađuje namještaj, a inspiraciju za ove neobične i unikatne drvene predmete je dobio nakon potresa u gradu Christchurchu na Novom Zelandu

VIDEO

Hank sa svojih skoro pa 70 godina izrađuje drveni namještaj kakvog još niste vidjeli. Njegov namještaj izgleda baš kao da je izašao iz nekog crtića ili filma punog fantazija i magije. Hank se od malena isticao iz mase, a oduvijek je volio izrađivati posebni i jedinstveni namještaj - onaj kojeg će rijetki vidjeti i voljeti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:28

Na prvi pogled biste mogli pomisliti kako njegov namještaj nema smisla i kako nije funkcionalan za korištenje već je više dekorativni, ali varate se. Njegov namještaj je itekako funkcionalan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako kaže Hank, njega nitko nije zapravo naučio kako da svoje ideje pretvori u prekrasna i unikatna umjetnička djela. On sam sebe smatra svojim učiteljem, a sve ideje proizašle su iz njegovih misli.

Inspiracija je, kaže, došla ponajviše nakon potresa koji se dogodio u gradu Christchurchu na Novom Zelandu. 

Kako bi stvorio jedan od ovih čudnovatih komada namještaja, Hank ulaže oko 80 do 100 sati rada, a sve se radi ručno. 

- Pitala sam tatu ima li planova za namještaj, a on je otišao u svoju radionicu i vratio se s crtežom na listu papira - rekla je njegova kći. Ako je jedna stvar jasna, to je da ovaj umjetnik ima čarobne ruke. Sve što mu treba je malo drva i da pusti mašti na volju kako bi stvorio pravo remek djelo.

Mnogi se usredotočuju na stvaranje 'lijepog' namještaja za dom, a Hank se usredotočuje na to da predmet ima nešto posebno, nešto što se ne može naći u svakoj drugoj trgovini.  

- Izrađujem namještaj na drugačiji način koji nije uobičajen. Moje je djelo umjetnost, humor, ali i nešto potpuno upotrebljivo - rekao je.

Što se tiče Hankovih planova za budućnost, rekao je da želi uživati ​​u životu sa suprugom, obitelji i prijateljima. Ne razmišlja o otvaranju trgovine, jer radije pojednostavljuje stvari: to su samo on, drvo i njegova garaža, piše Brightside.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru