Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
77 komentara

Jeste li intuitivni ili analitični? Test otkriva stil razmišljanja

Test ima točnih i netočnih odgovora, no oni upućuju na to kakav je vaš stil razmišljanja, a ne inteligencija. Riješite tri pitanja i upoznajte svoj mozak

Fotolia
Foto: Fotolia
77 komentara

Bez obzira na inteligenciju pojedinca ili ne, sve ljude možemo podijeliti u dvije skupine s obzirom na način njihovog razmišljanja - vode li se intuicijom ili pak logičkom analizom.

Brzina donošenja zaključaka, kao i odabir odgovora na sljedeća pitanja otkrit će točan tip. Odgovore zapišite na papir i na kraju provjerite vaše rezultate.

1. Olovka i bilježnica koštaju 10 kuna i 10 lipa ukupno. Bilježnica je za 10 kuna skuplja od olovke. Koliko košta olovka?

Ponuđeni odgovori:

15 lipa

5 lipa

10 lipa

13 lipa

2. Ako pet mašina treba 5 minuta kako bi izradile 5 čekića, koliko treba 100 mašina da bi napravile 100 čekića?

100 minuta

4 minute

3 minute

5 minuta

3. Šumu uništava bolest koja ubija drveće. Ona se širi tako da se svaki dan uništeno područje udvostruči. Ako bolest za 30 dana uništi cijelu šumu, koliko je dana trebalo bolesti da uništi polovicu šume?

26 dana

29 dana

15 dana

22 dana

Točni odgovori

1. 5 lipa, bilježnica košta 10 kuna i 5 lipa.

2. 5 minuta (vrijeme koje je potrebno da bi x mašina napravilo y čekića)

3. 29 dana (30 dan šuma je bila uništena jer se svaki dan područje udvostručuje. 

Rješenja kviza

Ako ste odgovorili dva ili sva tri pitanja točno, tada je vaš stil razmišljanja analitički. Prije odgovaranja, stajete i razmišljate dok ne dođete do zaključka. Ljudi s ovim stilom razmišljanja češće upisuju fakultete, rjeđe varaju na testovima te su manje religiozni.

Ako ste dali 1 ili 0 točnih rezultata, tada je vaš stil razmišljanja intuitivan. To znači da ste pali u zamku te vjerojatno odgovorili -10 lipa, 100 minuta i 15 dana. Zaključke donosite na temelju onog što vam se čini u redu, te imate tendenciju da vam "srce vlada glavom". Također, vjerojatno ste brzopleti te u životu nestrpljivi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message