Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Jeste li ovo ikad vidjeli? Ona od banana stvara umjetnička djela

Jeste li ovo ikad vidjeli? Ona od banana stvara umjetnička djela

Anna je počela modriti banane u ožujku 2020. godine kada je morala ostati kod kuće zbog bolesti. Od izolacije je poludjela pa je jednog dana, nakon ručka, uzela vilicu i s njom počela šarati bananu

VIDEO

Moderni umjetnici koriste sve vrste površina kao platno. Vjerojatno ste vidjeli crteže u pijesku, skulpture na vrhovima olovaka i još mnogo drugih stvari. Još jedna moderna umjetnica, Anna Chojnicka šokirala je mnoge svojim radovima, jer ona kao platno koristi koru od banane, a svoje radove objavljuje na Instagramu i Twitteru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Umjetnost od žice 02:42

U svom radu Anna ne koristi ni tintu ni boju. Umjesto toga, ona provodi jedinstvenu tehniku ​​koju naziva 'modrenje' koja joj omogućuje da promijeni boju kore od banane i stvori slike koristeći samo kontrast između modrirane i nebrušene površine.

Kako ona modri banane?

Anna stvara svoju umjetnost svaki dan. Ona bananu modri navečer ili ujutro prije posla. Ona sa tupim vrhom utiskuje u koru kako bi ostavila trag. 

- Ne probijam koru, već je samo lagano pritišćem. S vremenom modrica postaje sve tamnija. Da bih stvorila sliku koja ima različite nijanse, nagnječim dijelove za koje želim da najprije budu najtamniji, poput obrisa ili sjene. Najlakše dijelove radim posljednje. S mekšom bananom možete kombinirati nijanse. Dakle, sve je u vezi s vremenom. Slika je prekrasna samo na kratko, a zatim banana lagano crni i crni te ne kraju skroz pocrni - objasnila je Anna za Brightside.

Anna je počela modriti banane u ožujku 2020. godine kada je morala ostati kod kuće zbog bolesti. Kako ona kaže, od izolacije je poludjela pa je jednog dana, nakon ručka, uzela vilicu i s njom počela šarati bananu. Primijetila je da što je duže ostavljala, trag je postajao tamniji. Anna je shvatila da modrenjem kore može stvoriti umjetnost.

'Victoria & Albert' najavljuje izložbu o afričkoj modnoj sceni
'Victoria & Albert' najavljuje izložbu o afričkoj modnoj sceni

Anna inspiraciju crpi posvuda

- Inspiriraju me razne stvari. Inspiriraju me ljudi, mjesta, događaji, glazba, a čak sam stvorila i bananu s slikom Amy Winehouse, Bob Marleyem, Mulatu Astatkeom i Davidom Bowiejem. Ili to može biti nešto što vidim kad odem u šetnju - govori Anna o inspiraciji.

Najteže je smisliti nove ideje

Umjetnička blokada je dio svakog kreativnog procesa. Svaki dan zamisliti novu sliku, novu ideju, može biti poprilično teško i iscrpljujuće.

- Ponekad se osjećam stvarno nadahnuto i ideje slobodno teku, i to je sjajno. Ali ponekad se borim da smislim nešto novo - kaže Anna.

Prema Anni, najteži tehnički dio je ispravno odrediti vrijeme. A ako pogriješite, ne možete ga poništiti na banani, pa morate biti precizni u načinu rada.

- Nakon što sam fotografirala bananu, ja ju pojedem. Ili ću je pojesti tog dana ili ću ih spremiti nekoliko da napravim kolač od banane. Netko mi je dao recept za sladoled od banane i maslaca od kikirikija, pa moram i to isprobati. Ne valja bacati hranu - kaže Anna.

Annina mašta i predanost poslu uistinu su bezgranične.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'