![Kako nastaje fina domaća rakija: 'Uz kotao je vruće, ali za ove kapi isplati se pretrpjeti...'](https://img.24sata.hr/eXL6n3ShOes-_CEk5il2YMRl9oc=/414x267/smart/media/images/2021-45/d4fb6ce7-b0c1-4ff0-88c3-de9ab21e58f6.jpg)
U Dalmatinskoj zagori pečenje rakije je običaj koji se odvija pod budnim okom starijih mještana... Rijetke su kuće koje u kamenim konobama u pletenim demižanama ne čuvaju dobru kapljicu izvornih alkoholnih pića
Lifestyle
Komentari 1U Dalmatinskoj zagori pečenje rakije je običaj koji se odvija pod budnim okom starijih mještana... Rijetke su kuće koje u kamenim konobama u pletenim demižanama ne čuvaju dobru kapljicu izvornih alkoholnih pića
Vrijeme rakije je, rekli bi Dalmatinci, kad je mlado vino odliveno, a drop, komina, spremna za domaću lozovaču. Ugodni sunčani dani kao idealni su jer je ovo vrijeme oduvijek bilo rezervirano za pečenje rakije.