Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
35 komentara

Kako nositi 'nude' ruž za usne? Ovisi o vašoj boji usana i puti

Ruž u boji kože može nam vizualno izbrisati usne, stoga treba obratiti pažnju na više detalja, kao što su pod-ton kože, tekstura ruža, zasićenost pigmentima i samo stanje kože usana

35 komentara

Nude ruževi su prava zaraza, svijet ih je zavolio radi praktičnosti, ali treba odabrati pravu nijansu i teksturu jer naprosto znaju "nestati" na usnama ili ih učiniti "nevidljivima". Mnogi brendovi nude ih i kao balzam, odnosno sjajilo, no tu nema boje, već je nijansa gotovo prozirna. Prvo treba znati pod-ton kože, ako ste hladni tip, onda birajte nude nijanse s ljubičastim ili plavim pod-tonom (mrvu roze). Ako ste topli tip, onda je varijanta crveni pod-ton.

Ako je ruž jako sjajan, moguće da je vrlo lagan i da će se ubrzo izbrisati.

Jedan od trikova je i izabrati visoko-pigmentiranu olovku snažne bež nijanse, i na to staviti samo sjajilo, jer olovke su uglavnom suhe.

Bež ruževi za usne često trebaju olovku, upravo radi obrubljivanja, kako bi usne bile jasnije istaknute. U protivnom mogu se činiti manjima nego što uistinu jesu.

Ruževi u boji kože ipak moraju biti za nijansu tamniji od kože, nikako ne svjetliji, jer može izgledati kao da na usnama imate korektor. 

Naime, prirodna boja usana je crvenkasta i sve jako svjetlije od toga čini ih neupadljivima. Naročito ako su usne tanje.

Neki brendovi imaju čitave palete nude ruževa, no ipak vladaju oni koji su malo smeđi, malo crveni ili malo ljubičasti.

Isprobavajte ih na dnevnom svjetlu, kako biste uistinu vidjeli nijansu ruža te kako se on ponaša na koži vaših usana.

Nude ruž idealan je za kombiniranje sa smokey eyes varijantama, u prirodnim ili nekim drugim malo jačim tonovima.

Ovaj ruž je dobar kao podloga za razne make-up ekshibicije na licu, na primjer razne boje sjenila ili tuševa.

Možete se i poigrati, na primjer izabrati nude olovku i na nju staviti lagani crveni ruž ili obrnuto, nijansirati bež usne rumenom olovkom.

Nude usne na blijedom licu idealno izgledaju u kombinaciji s malo rumenila, koje opet paše pod-tonu kože.

Za jako blijedu put bež ruževi ne bi smjeli biti previše svijetli, već njoj treba malo boje.

S idealnim nude ružom trebali biste izgledati svježe, a ne isprano.

Matirane teksture bolje pašu uz crvene nijanse, tako da je idealan nude ruž onaj kremasti.

Razlika je i u samim usnama, svatko od nas ima drugačiju nijansu, neke su crvenije, neke blijede. To je također jedna od polaznih točaka kako izabrati idealan bež ruž. Ako su usne snažno crvene, ruž mora biti visoko-pigmentiran, kako bi u potpunosti prekrio boju.

Da bi boja bolje primila, možete jednom tjedno raditi piling usana, jer nude nijanse ističu teksturu usana upravo radi svoje neutralnosti. Ako su ispucana, ovaj ruž neće izgledati dobro, čak ni ako je boja pogođena. Usne treba njegovati i hidratizirati, a onda bojiti u omiljene tonove. Samo tako će sve skupa laskati licu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message