Lifestyle

Komentari 4

Kako očistiti robotski usisavač ? Ne zaboravite na ove dijelove

Kako očistiti robotski usisavač ? Ne zaboravite na ove dijelove

Kako i kod svakog usisavača tako i kod robotskog trebate redovito čistiti nakupine dlaka s četkica i kotača i prazniti kantu nakon svakog korištenja. Ali, jako je važno očistiti i druga mjesta

Promotrite metalne kontakte za punjenje na baznoj stanici robotskog usisavača. Kad ste ih posljednji put izbliza pogledali - ili ih uopće pogledali? Oni se u jednom trenutku mogu toliko zaprljati da može biti nemoguće napuniti usisavač. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Također, jeste li primijetili da se u posljednje vrijeme kreće polako ili nespretno? Ako se njihovi senzori za rubove zaprljaju blokirat će IR snop koji bi se trebao reflektirati natrag, što znači da bi vakuum mogao pomisliti da se neprestano približava zidu ili će se srušiti niz stepenice.

Kako očistiti kontakte za punjenje?

Preporučuje se redovito čišćenje kontakata za punjenje i senzora vlažnom melaminskom spužvom. Ako se u utorima zavukla prašina usisajte je tradicionalnim usisavačem. 

Kako očistiti senzore za rubove?

Sve što zapravo trebate je pobrisati prljavštinu prozirnih plastičnih prozora koji štite leće. Neki modeli imaju više senzora rubova od drugih, a mogu se nalaziti na različitim mjestima, piše TechHive.

Najčitaniji članci