Lifestyle

Komentari 0

Kako odabrati maskaru? Vodič kroz vrste četkica i njihov efekt

Kako odabrati maskaru? Vodič kroz vrste četkica i njihov efekt

Kada kupujemo novu maskaru želimo da ona našim trepavicama da izgled kakav i zaslužuju. Ali, često se dogodi da izaberemo krivu četkicu i ne postignemo izgled kakav smo htjeli

Postoji mnogo vrsta četkica za maskaru jer svi imamo različite trepavice pa tako i ciljeve koje želimo postići s njima. Kako vam se ne bi opet dogodilo da izaberete krivu maskaru proučite ovaj popis različitih vrsta četkica i efekta koji daju:

POGLEDAJTE VIDEO (prehrana za mladolik izgled):

1. Četkica u obliku kuglice

Ovakav oblik četkice omogućava vam da se posvetite svakoj dlačici za potpuno precizan izgled. Ova četkica doseže do najkraćih pojedinačnih trepavica, čak i do onih teško dohvatljivih dlačica unutar kuta oka. Loša strane je što ne možete zahvatiti sve trepavice u jednom ili dva mazanja pa ako ciljate na jednostavnost i brzinu ova četkica nije opcija.

2. Zaobljena četkica

Ako želite uvijene trepavice, trebat će vam uvijač za početak. To će vam dati zaobljenost koju tražite, kaže vizažist Jude Andam. Međutim, trebat će vam i pomoć od vaše maskare: Formula bi trebala omogućiti neko zadržavanje. Četka bi također trebala biti zaobljena jer će ona vaše trepavice prirodno podići i učiniti vaše trepavice uvijenima.

3. Četkica u obliku pješčanog sata

Četkice koje na sredini imaju udubljenje obuhvaćaju trepavice vanjskog kuta oka, podižući ih prema gore sa svakim slojem i tako stvaraju željeni volumen. Obline četkice odražavaju oblik vašeg oka, pa distribuiraju formulu na sve dlake.

4. Četkica koja se sužava

Zahvaljujući tanjem kraju, ova četkica bez problema dolazi i do onih trepavica na unutarnjem dijelu oka tako da ćete moći i njih izdužiti i postići veće trepavice.

5. Pravokutnik četkica

Četkica u obliku pravokutnika (koja može imati blago suženi kraj) standardni je, klasični oblik četke s razlogom: obavlja posao. Dakle, ako niste određeni u svojim potrebama ili ciljevima i želite nešto što će posao obaviti lako i brzo, ova je idealna za vas.

6. Tanka četkica

Male, tanke četkice mogu dohvatiti i najsitnije dlačice, poput onih na unutarnjem kutu oku ili na dnu kapka. U osnovi, zahvaljujući svojoj tankoj širini, mogu se zavući i u teže dostupna područja.

7. Pahuljasta četkica

Ako želite pune, bujne trepavice, želite na vaše trepavice staviti onoliko proizvoda koliko će vam trebati. Četkica s puno dlačica koja može pokupiti dosta maskare je ono što vam treba kako bi postigli takve trepavice.

8. Četkica češalj

Ako svoje trepavice želite održavati što ljepšim onda je ovo četkica za vas. Ona je idealna za hvatanje i premazivanje svake trepavice. Također, uz pomoć ove četkice možete razdvojiti trepavice kako bi bile definirane i kako se ne bi lijepile jedna za drugu, piše mindbodygreen.

 

Najčitaniji članci