Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Kako oprati badić? Perite samo na ruke i ne sušite ga na suncu

Kako oprati badić? Perite samo na ruke i ne sušite ga na suncu
1

S pranjem kupaćih kostima valja biti oprezan jer su tkanine od kojih su badići napravljeni vrlo osjetljive. Nipošto nemojte badić stavljati u perilicu rublja, sušilicu ili ih glačati

VIDEO

Jennifer Ahoni, viša voditeljica i znanstvenica za komunikaciju s Tideom, te Patrick Harewood, glavni znanstvenik za pranje rublja u Henkelu u Sjevernoj Americi dali su savjete za pranje kupaćih kostima, od uobičajenih pogrešaka do razloga zašto ne biste nikada trebali prati badić u perilici rublja. Za početak, provjerite jesu li na badiću na etiketi navedene upute za pranje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Perete li novu odjeću prije nošenja?

Pokretanje videa...

roba 01:39

- Iako je prikladno badić staviti u perilicu rublja nakon cjelodnevnog boravka na plaži ili bazenu, pranje badića na ruke produljit će mu vijek trajanja, a pritom ukloniti klor, sol, kremu za sunčanje i prirodna ulja na tkanini - Ahoni objašnjava. Što prije operete kupaći kostim nakon nošenja, upozorio je Harewood, tim bolje.

- Pokušajte oprati badić što je prije moguće. Vlakna, poput spandexa, koja se mogu naći u mnogim kupaćim kostimima, mogu 'zadržati', a zatim 'osloboditi' neželjene mirise. Da biste to izbjegli, odmah ih operite i pokušajte ih ne ostavljati dugo mokrima u torbama nakon povratka kući s plaže - rekao je.

Kada perete badić, pokušajte to učiniti s običnom vodom ili s blagim deterdžentom kako biste zaštitili boju badića od klora, soli ili kreme za sunčanje koji dodatno oštećuju tkaninu.

Vječni klasik: Pletenica se nosi na kavu, posao, čak i vjenčanje
Vječni klasik: Pletenica se nosi na kavu, posao, čak i vjenčanje

Nakon toga, položite kupaće kostime na ravnu površinu na hladnom mjestu u zatvorenom prostoru da se osuše na zraku, kako bi se se spriječilo istezanje i zaštitila se vlakna, preporučio je Harewood.

- Ne sušite badiće na suncu. UV svjetlo uzrokuje izbljeđivanje, a u nekim slučajevima može biti i neujednačeno. Ne sušite badić ni u sušilici. Toplina može oštetiti njegovu elastičnost - savjetuje Ahoni.

Također, ne pokušavajte glačati badić ili ga 'cijediti' rukama. Ove prakse lako mogu uništiti elastiku i uzrokovati da kupaći kostim promijeni oblik. I krajnji savjet, ne bacajte kupaće kostime u perilicu ili sušilicu ako želite da traju više od jedne ljetne sezone. Iako se strojno pranje i sušenje može činiti prikladnim, oboje mogu oštetiti osjetljiva vlakna tkanine, piše Fox News.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith