Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Kamen: Prirodan materijal koji voli svaki stil uređenja prostora

Kamen: Prirodan materijal koji voli svaki stil uređenja prostora

Proizvodi izrađeni od prirodnog kamena zbog svojih se nesavršenosti ističu nenadmašnom ljepotom i neprikosnovenom estetskom vrijednosti, a i uvijek su jedinstveni

VIDEO

Kamen se oduvijek koristio za gradnju zbog ljepote i trajnosti, a i u interijeru je našao svoje mjesto. Granit, mramor, travertin, vapnenac - zbog raznolikosti strukture i boje, kamen je omiljeni materijal za uređenje interijera.

Podne obloge od kamena trajne su i estetski privlačne, a nude kvalitetu koju ne može nadomjestiti nijedan drugi materijal. Kamen u interijeru pridonosi vizualnom dojmu i stilu uređenja, koji može biti moderan, minimalistički ili pak raskošan, stilski. Konačna obrada, kao i način primjene kamena ovisit će o vašem ukusu, primjeni i financijskim mogućnostima.

Keramički proizvodi izrađeni uobičajenim industrijskim postupcima zbog svoje dostupnosti i standardiziranosti imaju brojne prednosti. No proizvodi izrađeni od prirodnog kamena zbog svojih se nesavršenosti ističu nenadmašnom ljepotom i neprikosnovenom estetskom vrijednosti. Oblici, boje i dimenzije artikala izrađenih od prirodnog kamena uvijek su različiti što ih čini jedinstvenim, odnosno unikatnim primjercima.

- Prirodni mozaici u mramoru ili oniksu nepravilnih oblika, ali ravnih površina zbog svoje suptilne upečatljivosti također zaslužuju posebnu pozornost. Nepravilni uzorak omogućuje dodatno isticanje prirodnosti materijala, a homogenost površine odgovara opus incertumu, modelu gradnje tipičnom za poznate venecijanske vile koje je dizajnirao arhitekt Andrea Palladio - objasnila je Gordana Barun iz salona Vodotehnika.

U novije vrijeme primjenom tehnologije nastao je umjetni kamen stvoren od cementa, kvarcnog pijeska, boja i laganih agregata. Umjetni kamen također može izgledati impresivno ako ga dobro uskladimo s određenim stilom interijera.

Prednost je umjetnog kamena to što je lagan i jeftiniji te ga možemo dobiti u svim bojama, oblicima i teksturama.

Široka struktura kamena za dinamičan prostor

Uređujete li moderan, minimalistički interijer ravnih linija i bez uporabe boja, najbolji izbor dekorativnog kamena za oblaganje zida bit će onaj široke strukture kako bi se unijela dinamika u prostor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru