Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Kamo s božićnim drvcem? Za njih postoje predviđena mjesta

Kamo s božićnim drvcem? Za njih postoje predviđena mjesta
1

Božićna drvca potrebno je odložiti na za to predviđena mjesta, pa je nužno provjeriti s lokalnim komunalnim službama gdje je to prikladno. Ona se dalje koriste za kompostiranje

VIDEO

Sveta Tri kralja blagdan su koji ujedno i označava kraj božićnih blagdana i dan kada se raskićuju borovi i jelke. Odbačena božićna drvca gradske komunalne službe počet će odvoziti već od 7. siječnja 2017. diljem Hrvatske. 

Provjerite na stranicama lokalnih gradskih komunalnih službi gdje možete odložiti božićna drvca. U Zagrebu npr. savjetuju da se odlažu na zelene površine ili pokraj kontejnera kako bi kamioni imali što lakši pristup drvcima.

No u nekim gradovima za to su posebno određena mjesta, a najčešće je to u gradovima s puno kuća kada je vrlo teško kupiti drvce ispred svake kuće. 

U Splitu je također dovoljno drvca ostaviti kraj kontejnera. Komunalne službe će ih prevesti i kada se skupi dovoljan broj odvoze se na sjeckanje i kompostiranje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potom se taj kompost koristi za gnojenje ostalih zelenih površina u gradu pa su vaša božićna drvca, iako sječena, potpuno reciklirana.

Ako imate drvce u tegli, zagrebački Zrinjevac već godinama predlaže da im se javite kako se drvca ne bi sadila na neprikladne zelene površine. Oni ga mogu posaditi na za to prikladno mjesto i pri tom ga unijeti u digitalni katastar gradskog zelenila.

Ako imate vlastiti vrt i zemljište i želite ga tamo presaditi, svejedno se možete posavjetovati s njima kako to učiniti što uspješnije. Drvce je prije presađivanja dobro držati par dana vani kako bi se naviknulo na hladnije temperature i potom ga presaditi. Važno je da tlo pri tom ne bude smrznuto. 

Iako se čini da su sječena drvca loš izbor, ona su potpuno reciklirana i iskorištena za gnojivo. Ekološki gledano, plastična drvca su lošije rješenje jer se ona neće moći razgraditi desetljećima ili čak stoljećima, ovisno o kombinaciji materijala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'