Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kašete, dostupan materijal za kreativna rješenja

Radni stol, prostor za odlaganje i police uz malo novca i majstorije? Zvuči odlično, pa vam zato donosimo ideju kako sve to napraviti.

Foto: Pevec

Za ovaj "uradi sam" projekt trebat će vam nekoliko drvenih kašeta koje možete nabaviti ili povoljno kupiti. Naravno, trebat ćete i boju, nešto alata te jednu OSB ploču koja se također može nabaviti vrlo povoljno, a prilikom kupnje će vam je izrezati po mjeri. Ovisno o dubini stola koju želite imati, koristite četiri ili osam kištrica. Želite li dublji stol sa svake strane stola trebat će vam po četiri drvene kištre, dvije sprijeda i dvije u pozadini. Dobro ih očistite, lagano išmirglajte i premažite akrilnom  bojom u dva sloja. Koristite bijelu, pastelnu ili svoju omiljenu jarku boju. Kištre u pozadini možete također obojati ili ostaviti prirodni izgled drveta. Nakon bojanja važno ih je zaštititi prozirnim akrilnim lakom koji se može kupiti u sjajnoj ili mat varijanti. I boja i lak se nanose širokim kistom, ležernim, dugim potezima tako da se kasnije ne vidi u kojem smjeru ste bojali.

Foto: Pevec

Položite drvene kašete vodoravno jednu na drugu u dva reda i međusobno pričvrstite šarafima kako bi stol na njima bio stabilan. Osim što će poslužiti kao nosači, u kištre ćete moći odlagati fascikle, papire i drugi pisaći materijal. Preko njih položite ploču izrezanu od vrlo jeftinog OSB materijala ili drugog materijala po vašoj želji. OSB ploče su jeftin ali vrlo čvrst materijal s dobrim vodootpornim svojstvima. I nju možete obojati prema želji ili samo prelakirati te je dodatno pričvrstiti za kištre i vaš je radni stol spreman za uporabu. Na isti način napravite zidne ili podne police koje možete postaviti u blizinu vašeg radnog stola kako biste dobili još prostora za odlaganje stvari, a pritom pazite da stol i police budu međusobno kompatibilni bojama. Kašete slažite jednu na drugu kako vam odgovara i međusobno ih svakako pričvrstite šarafima da bi vaše police bile stabilne.

Foto: Pevec

Naravno, sve na kraju upotpunite dobrom slikom ili dekoracijom na zidu, velikom vazom na podu ili nekom atraktivnom podnom lampom što će upotpuniti kompletan estetski dojam.

 

Tema: Kreativni dom

Možda vas zanima i ovo:
Message