Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
75 komentara

Klitoris raste cijeloga života - s godinama bude 7 puta veći

Njegova veličina varira od žene do žene i nema utjecaj na intenzitet zadovoljstva, ali ima udaljenost klitorisa od rodnice - ako je bliže, žena lakše dolazi do orgazma

Foto: SYSTEM
75 komentara

Dok se muškarcima testisi i penis smanjuju ulaskom u pozne godine, žene tih problema nemaju - njima klitoris raste cijeloga života. To se događa zbog hormonalnih promjena u tijelu i objašnjava zašto mnoge više uživaju u seksu u starijoj dobi.

Od ulaska do izlaska iz puberteta, klitoris se poveća skoro dva puta. Do 32 godine ženina života dimenzija će mu biti čak četiri puta veća u odnosu na razdoblje ulaska u pubertet, a nakon menopauze je čak sedam puta veći nego što je bio nakon rođenja. 

Foto: Dreamstime

Inače, dio klitorisa koji se može vidjeti je prosječne veličine do centimetra dok se u unutrašnjosti proteže do deset centimetara. U klitorisu se nalazi 8000 živčanih završetaka, duplo više nego u penisu, otkriva portal alternet.org.

Još neke činjenice o klitorisu:

  • Studije pokazuju da između 50 i 75 posto žena može doživjeti orgazam samo ako im se stimulira klitoris. Bez toga nikako ne mogu doživjeti vrhunac.
  • Orgazam do kojeg dolazi stimulacijom klitorisa traje između 10 i 30 sekundi.

Foto: Dreamstime

  • Klitorisu je jedina uloga u tijelu da ženi pruža zadovoljstvo.
  • Njegova veličina varira od žene do žene i nema utjecaj na intenzitet zadovoljstva. Prosječna širina iznosi 0,8 centimetara, a duljina 1,6 cm.
  • Žene kojima se klitoris nalazi bliže rodnici lakše dolaze do orgazma, pokazala je studija dr. Kim Wallen i Elisabeth Lloyd koje su napisale knjigu "Žensko seksualno uzbuđenje: Anatomija genitalija i orgazam za vrijeme seksualnog odnosa". 

POGLEDAJTE VIDEO: Nevjerojatne činjenice o našem tijelu koje vjerojatno niste znali

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message