Novi Skuhatćute za samo 2,99kn uz 24sata donosi brze i jeftine specijalitete iz cijelog svijeta za pripremu kobasica.
Kobasice, domaći umaci i namazi te recepti s keljom
U novom broju magazina za uživanje u hrani otkrijte sve čari kobasica. Pripremaju se diljem svijeta u bezbrojnim slasnim varijacijama, a Skuhatćute izdvaja 16 vrhunskih recepta. Svježe kobasice odlična su zamjena za klasični bolognese umak u kojem mijenjaju mljeveno meso. Izvadite iz ovitka, izmrvite na tavu i propirjajte na luku ili uz dodatak omiljenog povrća. Odlično se slažu s rajčicama, ali i vrhnjem za kuhanje. Britanci ih peku u tijestu, Francuzima su omiljeni složenci ili minitartovi koje poslužuju za predjelo ili užinu, Španjolci ih dodaju paellama, a Mađari obožavaju krepki sataraš.
Donosimo i prijedloge za pripremu kelja
koji se odlično slaže s kobasicama, ali i piletinom, gljivama, sirom... Njegova
aroma i okus najbolje dolaze do izražaja kuhanjem u varivima, ali oni koji ga
smatraju previše intenzivnim mogu ga kušati u složencima, lazanjama, kao nadjev
za odreske ili s jajima u frittati.
Umjesto kupovne majoneze, kečapa, senfa,
pesta te drugih namaza i umaka iskoristite sezonsko povrće, orašaste plodove te
začinsko bilje za pripremu domaćih namaza i umaka. Tako ćete biti sigurni koje
sastojke sadrže vaše omiljene “mazalice”.
Otkrivamo i recepte za punjeni kruh, domaće
spätzle,
liker od divljih jabuka te još mnogo toga. Ne zaboravite poslati svoje recepte
jer najslasnije nagrađujemo.