Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Kojim ste bolestima skloni po Zodijaku: Blizanci moraju paziti na pluća, Škorpion na genitalije

Kojim ste bolestima skloni po Zodijaku: Blizanci moraju paziti na pluća, Škorpion na genitalije

Vodenjacima su najosjetljivije točke tijela koljena, potkoljenice i gležnjevi. Rakovi su vrlo senzibilni pa sve što ih potrese, uznemiri ili pozitivno potakne - osjećaju u trbuhu. Lavovi trebaju paziti na srce

VIDEO

OVAN

Češće od drugih znakova naginjete glavoboljama te poteškoćama s očima i ušima. Skloni ste neuralgijama, groznicama i upalnim procesima. Morali biste redovito odlaziti na stomatološke preglede te održavati higijenu usne šupljine. Vrlo ste ponosni i nerijetko vas muči strah od neuspjeha što vam stvara dodatna opterećenja.

POGLEDAJTE VIDEO o hrani odličnoj za zdravlje:

Pokretanje videa...

Zdrava hrana 01:52

Zato žurite i brzate sa svime što radite. Takvo ponašanje može biti uzročnik udaraca i manjih ozljeda. Smirit će vas redovito bavljenje sportskima aktivnostima. No snaga živi u vama, u vašoj planeti Marsu koji vam omogućuje brz oporavak nakon bolesti. Snažna životna sila u vama ne dopušta vam da se predate ničemu, pa niti zdravstvenim smetnjama.

BIK

Vrat i grlo vaše su osjetljive točke. Ukočenja su izvjesna u gornjem dijelu kralješnice, možete pobolijevati od angine i imati smetnje s glasom, odnosno glasnicama. Već u djetinjstvu podložni ste infekciji tonzila ili krajnika koje ste primorani operirati. Osjetljivi ste na hladnoću, ‘napadaju’ vas prehlade popraćene kašljem, a imunitet vam pada u zimskim mjesecima, osobito u veljači.

Vaš znak je povezan i s poremećajima u prehrani, kao i hormonalnim smetnjama. Štitnjača je žlijezda koja se također nalazi pod pokroviteljstvom vašeg znaka pa joj morate posvetiti više pažnje. Preporučuje se redovito bavljenje sportom i zdrava, uravnotežena prehrana.

Najbolje i najgore osobine: Rak je brižan, ali i posesivan. Ovan je pun života, no brzo 'poludi'
Najbolje i najgore osobine: Rak je brižan, ali i posesivan. Ovan je pun života, no brzo 'poludi'

BLIZANCI

Vaš znak vlada rukama, ramenima, šakama, dijelom i plućima. Uvijek ste u nekom pokretu, radite nekoliko stvari istovremeno, a kada mirujete previše razmišljate. A taj ‘superbrzi’ ritam života te ovisnost o razmišljanju ponekad može biti izvor velike mentalne napetosti.

Morate si omogućiti vrijeme za opuštanje, dan u kojem ćete pobjeći od svih obaveza te se odmoriti od vlastitih misli. Pomalo kaotičan i užurban način života može dovesti do psihosomatskih promjena, a pritom su vam najosjetljiviji dišni putovi, osobito sinusi.

Kao Blizanac možete naginjati alergijama i češće pobolijevati od bronhitisa. Ako ste pušač, prekinite s tom lošom navikom i naučite se odmarati. Meditirajte, bavite se jogom...

RAK

Senzibilni ste i sve što vas potrese, uznemiri ili pozitivno potakne osjetit ćete u trbuhu. To područje kao da je vaš životni kompas, detektor koji vas upozorava na opasnost, ali i na dobre stvari. Stoga tu leži i veliko opterećenje, pa ste osjetljiviji na bolesti trbušne šupljine.

Preporučuje se paziti na prehranu, uzimati probiotike, piti čaj od kamilice ili đumbira. Račice su osjetljive i na grudi, pa je pametno jednom godišnje podvrći se mamografiji i ultrazvuku.

Budući i da ste iznimno osjetljivi i skloni naglim promjenama raspoloženja, za vas je neophodno važno kretanje, boravak u prirodi i aktivan način života. Na taj način ćete se uspješno boriti s pasivnošću, crnim mislima i zabrinutošću.

LAV

Vaš planet Sunce daje vam mnogo vitalnosti i dobrog zdravlja, no svi, pa tako i vi imate neku slabu točku. Vaš znak vlada srcem i prsištem, kao i leđima. Kad ste uznemireni, vjerojatno osjetite ubrzano lupanje srca i možda češće od drugih posjećujete liječnika zbog aritmije i sličnih smetnji.

Ponekad vam i visoki tlak može zadavati teškoće, zato je bitno izbjeći akumulaciju stresa i napetosti. Redovite masaže, kao i tjelesna aktivnost, osobito pilates mogu pomoći kod ukočenja i bolova u leđima.

Očvrsnite leđne mišiće i barem se jednom tjedno podvrgnite medicinskoj masaži. Koristite i prirodne preparate protiv opadanja kose, osobito u srednjoj dobi.

DJEVICA

Osoba ste koja puno razmišlja, duge sate provodi u analizama svega što joj se događa, a to može biti izvor stalnog nemira i opterećenosti. U vašem slučaju neke zdravstvene smetnje mogu biti psihosomatske prirode, osobito ako ste duže vrijeme nezadovoljni i opterećeni.

Osoba ste koja se vezuje uz svoje misli i zato je bitno propitkivati njihovu istinitost te se manje zabrinjavati oko onoga što dolazi sutra.

Pod ingerencijom vašeg znaka nalazi se probavni trakt i živčani sustav. Skloniji se nadutosti, neredovitoj stolici, zato je neophodno važno izbjegavati ugljikohidrate, piti puno vode i više jesti kuhanu i nezačinjenu hranu.

Young woman with a cocktail.

VAGA

Vaš znak vlada bubrezima, donjim dijelom leđa i kožom. Možda su vam zvijezde poklonile poseban blagoslov lijepe kože i gotovo porculanskog tena, no činjenica je da s vremena na vrijeme možete imati i nekih problema s kožom, kao što su alergijske reakcije, dermatitis, seboreja i sl.

Naime u vašem slučaju upravo se na koži manifestiraju psihičke ili zdravstvene smetnje. Osim toga skloniji ste prekomjernom zadržavanju tekućine u tijelu, pa morate piti više vode, izbjegavati presoljenu hranu, konzervirane namirnice i slane sireve.

Osjetljiviji ste i na mjehur, stvaranje kamenaca u bubrezima i sl. Zabrinutost često vodi u migrene. Redovito bavljenje jogom može vam pomoći da se bolje osjećate.

ŠKORPION

Vi ste izdržljivi, puni energije i jedan od vaših blagoslova je odličan oporavak od svih problema, pa i onih zdravstvenih. Vaše područje su genitalni organi, mjehur, prostata, žuč, debelo crijevo i rektum. Skloniji ste genitalnim infekcijama, pa prakticirajte siguran seks.

Kao i Vaga, naginjete upalama mokraćnih putova i stvaranju kamenaca i bubrezima. Emocionalno stresne situacije mogu utjecati na vaš libido, a kod muškaraca i na probleme s erekcijom.

Bavljenje intenzivnim sportskim programima, kao što su borilački sportovi ili redoviti odlazak u teretanu neophodno su važni za vaše psihičko i tjelesno zdravlje. Na taj način rješavate se nakupljenog stresa i viška energije.

Najveći horoskopski suparnici: Ovi znakovi ne mogu zajedno
Najveći horoskopski suparnici: Ovi znakovi ne mogu zajedno

STRIJELAC

Pozitivan učinak vašeg planeta Jupitera očituje se u pozitivnoj životnoj energiji, entuzijazmu i optimizmu, a zdravstveni problemi i životne krize nastaju tek kad izgubite vjeru u sebe. Zato je dobro posvetiti se osobnom i duhovnom razvoju čime ćete znatno podići kvalitetu svog života.

Vaša područja organizma su jetra, kukovi i bedra. Trebali biste izbjegavati prekomjerno konzumiranje alkohola i lijekova te iz prehrane izbaciti masnoće.

Osim toga skloniji se gihtu i išijasu. Češće od drugih podliježete sportskim ozljedama. Živite brzo, a ubrzani i stresni tempo života ima svoje posljedice. Obavezno je bavljenje sportom!

JARAC

Osoba ste koja vodi računa o svom zdravlju, što je odlično, no ponekad tome može biti razlog i hipohondrija. Da, strahovi jesu vaši najveći neprijatelji, a posljedice takvog života se mogu odraziti na vašoj psihi. Lako ćete upasti u depresivna i tjeskobna stanja.

Naučite se opuštati, otpuštati stvari koje vas opterećuju i koče u napretku, uzimajte redovito vitamin B12, neka istraživanja govore o njegovoj učinkovitosti u liječenju tjeskobe. Vaš znak vlada kostima i zglobovima.

U poodmakloj dobi naginjete reumatizmu. Preporučuje se konzumacija kalcija i C vitamina. Vama je potrebna svjetlost, ne zatvarajte se unutar četiri zida, izlažite se sunčevim zrakama.

VODENJAK

Zbog prekomjernog rada ponekad ste skloni zanemariti granice izdržljivosti svog organizma kao i njegove potrebe. Tako dolaze i zdravstvene smetnje koje se mogu očitovati na zdravlje vašeg srca, krvožilnog sustava, kao i na želudac.

Osjetljive točke tijela su vam i koljena, potkoljenice i gležnjevi. Vaš um je vaše najjače oružje no ponekad se može i okrenuti protiv vas te vas uvesti u neka uvjerenja koja vam više štete nego koriste. Za vas je bitna unutarnja ravnoteža, izbjegavajte bilo kakve krajnosti.

Pronađite neki sport po vašoj mjeri. Kad ste nervozni i ne izražavate svoje osjećaje možete gristi nokte i zanoktice. Duboko disanje osobito u jutarnjim satima priprema vas za sve napore u danu.

RIBE

Snovi igraju veliku ulogu u vašem životu. One koje stvarate u budnom stanju bitno je ostvariti jer time ostvarujete sebe i postajete sretna osoba. Snovi koji se javljaju dok spavate često mogu biti burni, intenzivni i prediktivni. Nesanica je za vas posve normalna stvar, kao i slični poremećaji spavanja.

Vaše slabe točke su stopala, vene. Nosite udobnu obuću, a zbog spuštenih stopala ponekad ne možete bez medicinskih uložaka. Kad ste nesretni i nezadovoljni naginjete bijegu od stvarnosti i to nerijetko uz pomoć alkohola i lijekova za smirenje.

Vaša senzibilnost je tolika da se ne znate zaštititi od negativnosti. U tome će vam pomoći tajne koje ćete otkriti posvetite li se duhovnom razvoju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'